2024 március 28, csütörtök
Főoldal  //  EFOP 1.6.3  //  X. Közösségi együttműködést erősítő rendezvény - Erdőtelek
10
sze 2020
PDF
Nyomtatás
E-mail
Tartalomjegyzék
X. Közösségi együttműködést erősítő rendezvény - Erdőtelek
2. oldal
3. oldal
4. oldal
5. oldal
6. oldal
7. oldal
Minden oldal

altEFOP-1.6.3-17-2017-00019 SZÁMÚ „FELZÁRKÓZÁS-POLITIKAI EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM MEGVALÓSÍTÁSA HEVES MEGYÉBEN”

X. Közösségi együttműködést erősítő rendezvény - Erdőtelek

A Heves Megyei Önkormányzat sikeresen pályázott az Emberi Erőforrások Minisztériumának felhívására, az EFOP-1.6.3-17 kódszámú, „Megyei szintű felzárkózás-politikai együttműködések támogatása a helyi esélyegyenlőségi programokhoz kapcsolódóan” című intézkedés keretén belül kiírt támogatásra. Az elnyert 60 millió forint vissza nem térítendő forrás megyei szintű szakmai koordinációs- és konzultációs rendszer kialakítására és működtetésére, a már működő, esélyteremtő együttműködések munkájának összehangolására, a települési önkormányzatok esélyteremtési intézkedéseinek feltérképezésére fordítható. A projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg.
A megvalósítási időszakában évente 4, összesen 12, az érintett helyi közösségnek szóló rendezvényt tartanak Heves megye különböző településein. A rendezvényeket a hátrányos helyzetű célcsoportok igényeit figyelembe véve szervezik meg, a lakosság széles körét bevonva. A projekt célja egyebek mellett az integráció erősítése, a roma származású személyek aktivizálása a nagyobb elfogadás érdekében, a szülői kompetenciák fejlesztése, a család szocializációs szerepének hangsúlyozása, s követendő példák, jó gyakorlatok, modellek bemutatása.

Az EFOP 1.6.3.-17-2017-00019 azonosító számú projektje keretében, 2020. szeptember 10-én a Erdőtelki Művelődési Ház és Könyvtár közösségi termében zajlott le a „Közösségi együttműködést erősítő” rendezvény. Az érdeklődők plenáris, valamint szekció előadásokat hallgathattak meg, majd kérdéseket intézhettek az előadók felé.
A rendezvényen Erdőtelek Községi Önkormányzat képviseletében Forgács Jánosné polgármester tartott előadást, aki az oktatás és vele szoros összefüggésben a munka életünkben betöltött szerepéről, az erdőtelki helyi sajátosságokról tájékoztatta a hallgatóságot. Mint elhangzott, a közfoglalkoztatás lehetősége egy fontos lépcsőfok a munka világába való visszatéréshez, sok helyi családnak most ez jelenti fejlődés lehetőségét.
Nagy Jánosné szakvizsgázott gyógypedagógus szintén előadást tartott a publikumnak, aki elsősorban a korai fejlesztés fontosságát hangsúlyozta. Elmondta, hogy azoknak a gyermekeknek van szükségük korai fejlesztésre, akiknek fejlődésük eltér a velük azonos korúakétól.

A szakemberek a hátrányok leküzdésére egy fejlesztő programot állítanak össze, amely – amennyiben szükség van rá – magában foglalja a családnak nyújtandó segítséget is.
A rendezvény második részében szekciós előadásokon vehetett részt a hallgatóság. Ragó Veronika pénzügyi előadó, Erdőtelek Községi Önkormányzat részéről pénzügyi tanácsadást tartott, Bozóné Kecső Zsuzsanna, az Erdőtelki Gondozási Központ vezetője a családi életvezetés témájában tartott előadást, Miszné Mestellér Zsuzsanna, Heves Megyei Önkormányzat munkatársa pedig európai uniós jó példák bemutatásával egybekötött motivációs beszélgetésre invitálta a jelenlévőket, majd közös ebéddel zárult a rendezvény.

A rendezvényen mintegy 40 fő vett részt.
A program megvalósulásának dátuma: 2020. szeptember 10.

Kapcsolódó anyagok:


alt



 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*