2024 March 29, Friday
Főoldal  //  EFOP 1.6.3  //  Heves Megyei Felzárkózási Fórum II. ülése
26
Sep 2018
PDF
Print
E-mail
Article Index
Heves Megyei Felzárkózási Fórum II. ülése
Page 2
All Pages

altEFOP-1.6.3-17-2017-00019 SZÁMÚ „FELZÁRKÓZÁS-POLITIKAI EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM MEGVALÓSÍTÁSA HEVES MEGYÉBEN”

2018 őszén immár második alkalommal került megrendezésre a Heves Megyei Felzárkózási Fórum a Megyeházán

A 2018 szeptember 26-án tartott fórum témája ezúttal a „Hátrányos helyzetű társadalmi csoportok felzárkózási lehetőségeinek vizsgálata a képzés és a foglalkoztatás területén Heves megye vonatkozásában” címet kapta. A kérdéskörről a fórumot megelőző munkacsoport ülések során feltárt problémák és megoldási javaslatok alapján beszélgettek az résztvevők.

A Heves Megyei Önkormányzat II. Heves Megyei Felzárkózási Fórum ülésén az Emberi Erőforrások Minisztériumának Társadalmi Felzárkózásért Felelős Helyettes Államtitkárságának szakreferensén kívül részt vettek Heves megyei települési- és kisebbségi önkormányzatok, szakigazgatási szervek, felsőoktatási, szak-, illetve közoktatási, köznevelési intézmények, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság, egyházi- és civilszervezetek képviselői.
A fórumülés résztvevőit Domján Róbert alprojekt vezető, a Heves Megyei Önkormányzati Hivatal Területfejlesztési és Területrendezési Osztályának vezetője köszöntötte. Ezt követően Dr. Pappné Dragony Kinga a projekt szakmai vezetője tartott beszámolót a szakemberek által, az előzetes munkacsoport üléseken felvetett problémákról és megoldási javaslatokról. Domján Róbert a feltárt problémák mentén párbeszédre ösztönözte a jelenlévőket. A kibontakozó szakmai konzultáció célja, megoldási javaslatok, jó gyakorlatok összegyűjtése, együttműködések generálása.
A másfél órás fórumülés alatt az érintettek több most induló és már folyamatban lévő projektre (pl. GINOP 5.1.5.-16.) kitértek, melyek várhatóan javulást generálnak a hátrányos helyzetű munkavállalók körében. A térség alapvetően munkaerőhiánnyal küzd, ezért a beszélgetés során előtérbe került, a gazdasági szereplők és az Egri Szakképzési Centrum közötti együttműködés és kommunikáció kulcsfontosságú jelentősége. Az érintett szervezetek együttműködése lehetőséget kínál a szakemberek iránti kereslet és a kínálat összehangolására. Végezetül Tarnalelesz Polgármestere, Kovács Béla a jó példák sorát bővítve elmondta, hogy az általa vezetett településen számos fejlesztés történt, együttműködések jöttek létre, melyeknek célja, hogy a helyi emberek életkörülményei, munkavállalási esélyei javuljanak. A lakosság helyben tartása érdekében például óvoda-bölcsőde fejlesztés zajlik, illetve a helyi szegregátum felszámolására újabb projektek indultak Tarnaleleszen.
A párbeszéd folytatódik, a következő fórum megrendezésére 2019. februárjában kerül sor, ekkor az oktatás témakörében várjuk a felzárkózási folyamatban érintett, együttműködő szervezeteket.



Kapcsolódó anyagok:
alt



 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*