2024 March 28, Thursday
Főoldal  //  EFOP 1.6.3  //  Sajtóközlemény - Tiszanána
20
Dec 2018
PDF
Print
E-mail
Article Index
Sajtóközlemény - Tiszanána
Page 2
Page 3
Page 4
Page 5
All Pages

altEFOP-1.6.3-17-2017-00019 SZÁMÚ „FELZÁRKÓZÁS-POLITIKAI EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM MEGVALÓSÍTÁSA HEVES MEGYÉBEN”

IV. Közösségi együttműködést erősítő rendezvény - Tiszanána


Az EFOP 1.6.3.-17-2017-00019 azonosító számú projektje keretében, 2018. december 20-án a tiszanánai közösségi házban és nyugdíjas klubban zajlott a „Közösségi együttműködést erősítő” rendezvény. Az érdeklődők plenáris, valamint szekció előadásokat hallgathattak meg, majd kérdéseket intézhettek az előadók felé.

A rendezvényen előadást tartott Patkóné Csörgő Rita óvónő is, aki elsősorban a korai fejlesztés fontosságát hangsúlyozta. Elmondta, hogy azoknak a gyermekeknek van szükségük korai fejlesztésre, akiknek fejlődésük eltér a velük azonos korúakétól. A szakemberek a hátrányok leküzdésére egy fejlesztő programot állítanak össze, amely – amennyiben szükség van rá – magában foglalja a családnak nyújtandó segítséget is. A jelenlévőknek azt tanácsolta, kérdéseikkel bátran keressék a szakembereket, akár a településen dolgozó óvónőket vagy a védőnőt.
Dr. Tóth József polgármester az Oktatás és a munka, mint érték címmel tartott előadást. Hangsúlyozta, hogy Tiszanána és térsége egész Európa leginkább hátrányos helyzetű kistérségei közé tartozik, hiszen alapvető ipartelepítési tényezők hiányoznak. Ezt a hiányt évtizedeken keresztül, elsősorban a mezőgazdasági munkákkal tudták ellensúlyozni, azonban mára ezen a területen is komoly kihívásokkal kell szembenézniük. Ezért tartja a legfontosabb kitörési pontok egyikének az oktatást, a képzettség és szakmák elsajátítását, ehhez viszont szükség van az egyén elhatározására és kitartására is.
A rendezvény második részében szekciós előadásokon vehetett részt a hallgatóság. Sándor Ferencné, Tiszanánai Közös Önkormányzati Hivatal főtanácsosa pénzügyi tanácsadást tartott, Pallagi Erika körzeti védőnő a családi életvezetés témájában tartott előadást, Lázár Tünde, a könyvtár vezetője pedig jó példák bemutatásával egybekötött motivációs beszélgetésre invitálta a jelenlévőket.

A rendezvényen mintegy 60 fő vett részt.
Kapcsolódó anyagok:
IV. Közösségi együttműködést erősítő rendezvény meghívó
alt



 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*