2024 June 16, Sunday
Főoldal  //  Programok  //  Mária Út – az utolsó 100 km
PDF
Print
E-mail

Az ember mindig keres valamit: jobb életet, nyugalmat, csendet, sikert, boldogságot... Várjuk, hogy mindez egyszer csak megjelenjen az életünkben, közben pedig kifogásokat keresünk arra, hogy miért nem keressük a számunkra megfelelő utat: nincs elég időm, nincs elég pénzem, nem tudom hol kezdjem. Ne arra koncentrálj, hogy miért nem érheted el a céljaidat. Összpontosíts arra, hogy megtaláld az utad.

A Mária Út utolsó 100 kilométere egy kiépített zarándokút, amire rálépve jobban megismerheted önmagad, a határaidat, megtalálhatod a célt, amire igazán vágysz, ami teljessé teheti az életed.


A 100 kilométeres zarándokút 2018. május 13-tól lesz elérhető Parajdtól Csíksomlyóig az udvarhelyszéki és a gyergyószéki útvonalon is. Május 13-tól lehet zarándokolni mindkét útvonalon egyénileg, vagy a szervezett programokhoz csatlakozva.

A zarándokút utolsó 100 kilométerét 2018. május 13-tól megteheted gyalog, kerékpárral és lovon, tisztelegve ezzel az őseink előtt, akik gyakran több ezer kilómétert tettek meg a szabadságért, a becsületért, vagy önmaguk megismeréséért. Amennyiben a résztvevő bizonyítani tudja a zarándokútlevéllel, hogy az említett három mód egyikén tette meg az út utolsó 100 kilométerét, a kitartását egy tanúsítvánnyal igazolják a szervezők. Az oklevélről és az útlevélről bővebben itt olvashat.

A zarándokútlevél ingyenes igényléséhez kattintson ide, majd az adatok megadása után ezen az oldalon adhatja meg, hogy hol szeretné átvenni azt.

A Mária Út utolsó 100 kilométerének három jármodban való megtételének gondolata azzal a céllal született, hogy az érdeklődők a Hargita megyei Parajdtól egészen Csíksomlyóig két útvonal közül választva egy olyan élményben részesüljenek, amely által megismerhetik a helyi történelmet, látványosságokat, illeve segíti a résztvevőket abban, hogy ne csak a környezethez kerüljenek közelebb, de saját fizikai és lelki kitartásukat is próbára tehessék. Az útvonalakról bővebb információkat ide kattintva érhet el.

 „Az élet ünnepek nélkül, pihenő nélkül hosszú út.

Aki a Mária Úton zarándokol, nemcsak teljesít, de teljessé is lesz.”

(Gábor Zoltán, csíkszépvízi plébános)

Mit jelent a kiépített zarándokút?

Feltérképeztük az útvonalon megtalálható panziókat és zarándokszállásokat, üzleteket, látnivalókat. A www.100km.mariaut.ro weboldal hozzájárul a nyugodt és tartalmas zarándokút megtételéhez, többek között szállások, látványosságok, boltok, kávézók, gyógyszertárak, orvosi rendelők, rendőrkapitányságok stb. feltüntetésével.

Minden településen helyi kapcsolattartók segítik a zarándokokat. Hozzájuk lehet fordulni információkért a szálláshelyekről, programokról, lovas, gyalogos, kerékpáros zarándoklatokról stb. A célirányos kommunikáció érdekében minden kapcsolattartó adatlapján megtalálható, hogy ki milyen témakörben tud tájékoztatást adni, és milyen nyelven/nyelveken beszél. Az útvonal a Térképek menü segítségével nem csak követhető, de audioguide-ot is tartalmaz, így a zarándokok a látványosságok megtekintése alatt meghallgathatják az ezekhez kapcsolódó történeteket.

Erdély vadregényes tájain sem marad magára a zarándok. Udvarhelyszéken és Gyergyószéken egyaránt jelölt útvonalon haladhat Parajdtól Csíksomlyóig.

2018. május 16. Forrás: 100km.mariaut.ro

 

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*