2024 május 18, szombat
Főoldal  //  Átány  //  Soron kívüli segítség Tenknek és Átánynak
24
áp 2013
PDF
Nyomtatás
E-mail

A kedd hajnalban történt földmozgások után tartott helyszíni szemlét Horváth László, a Heves Megyei Védelmi Bizottság elnöke, megyei kormánymegbízott. Tenken Szopkó Tamás polgármesterrel megtekintették azokat az ingatlanokat, amelyekben a legtöbb kár keletkezett. A lakosság védelme érdekében a katasztrófavédelem és a tűzoltóság egységei kedden lebontották az életveszélyesen megdőlt kéményeket, a szakemberek elvégezték a szükséges statikai vizsgálatokat.

A polgármesteri hivatalban lehet kérni kárbejelentő lapokat, ezeken jelezhetik a település lakói a házakban képződött károkat – közölte a polgármester. Tenken összesen 300 kémény sérült meg, több ingatlan falai megrepedtek. Kiköltöztetni szerencsére senkit nem kellett.

 

Átányban a családsegítő épülete és a gondozási központ is megsérült, utóbbiban megcsúszott a főfal, ám az alapellátást mind a 186 gondozottjuknak biztosítani tudják. A családsegítőben a megszakadt födém miatt az ott dolgozókat ideiglenesen máshol kell majd elhelyezni – tájékoztatott Gönczi Mihály polgármester. A kialakult helyzetet tovább rontja a magas belvíz: több ház pincéjében derékig áll a víz és félő, hogy ez a megrongált falakat tovább gyengíti. Éppen ezért szivattyúzni sem mernek.

Mindkét település vezetője jelezte a kormánymegbízottnak, hogy nem áll rendelkezésre megfelelő számú munkaerő a károk gyors elhárítására. Sok házban idős, egyedülálló, illetve hátrányos helyzetű emberek élnek, akik önerőből nem képesek a munkálatokat megszervezni. Horváth László közbenjárására Hoffmann Imre közfoglalkoztatásért felelős helyettes államtitkár ígéretet tett arra, hogy a Start közmunka program kezdetét rendkívüli intézkedés keretében előrehozzák, így a szakmunkások hamarosan megkezdhetik a településeken a helyreállítást. Amennyiben szükséges, a hatékonyabb munkavégzés érdekében a közfoglalkoztatotti létszámban további átcsoportosításokat is végrehajtanak majd.

 

2013. április 23.

Forrás: Heves Megyei Kormányhivatal

Fotó: Gál Gábor

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*