2024 július 25, csütörtök
Főoldal  //  Európai Információs Pont
Europe Direct Tájékoztató Központ

A Heves Megyei Europe Direct Információs Pont uniós témakörben kölcsönözhető könyvekkel, kiadványokkal, prospektusokkal, ingyenes internet hozzáféréssel áll az érdeklődők rendelkezésére.

 

Az iroda kiemelt feladatai közé tartozik előadások, rendezvények szervezése, információ nyújtása az Európai Unióról, illetve információs standok működtetése a megyében megrendezésre kerülő rendezvényeken. A tájékoztató központ szintén vállalja általános- és középiskolások számára tájékoztatók, EU tanórák tartását. Segíti továbbá Egerben és a megye különböző településein bármely korosztály részére Uniós vetélkedők, kvízjátékok szervezését.

 

Az iroda munkatársai Egerben, a Megyeháza (Kossuth L. u. 9) földszintjén várják az érdeklődőket.

Nyitvatartás: H-P 08.00-14.00

Elérhetőségek: 06 36 521 480

E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

az Európai Unió

társfinanszírozásával

 

 07
dec 2020
PDF
Nyomtatás
E-mail

Pontosan két évtizede került sor az Európai Unió Alapjogi Chartájának kihirdetésére. A Charta az uniós értékeket testesíti meg. Az Európai Bizottság ma új stratégiát terjesztett elő, hogy erőteljesebben érvényt szerezzen a Chartában foglaltaknak. A stratégia részét képezi az EU alapvető jogainak és értékeinek előmozdítását és védelmét szolgáló átfogó bizottsági megközelítésnek, és azt juttatja kifejezésre, hogy a Bizottság újfent elkötelezi magát a Chartában foglaltak maradéktalan érvényre juttatása mellett.

 
24
nov 2020
PDF
Nyomtatás
E-mail

Az Európai Bizottság jóváhagyta azt az 50 milliárd forintos magyar programot, amely a koronavírus-járvány által sújtott vállalkozásoknak és vállalatoknak hivatott likviditási és tőketámogatást nyújtani. A Bizottság az intézkedést a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos állami támogatásokra vonatkozó ideiglenes keretszabálya alapján hagyta jóvá.

 
17
nov 2020
PDF
Nyomtatás
E-mail

Az Európai Bizottság az uniós költségvetés keretében egy több mint 280 millió eurós beruházási csomagot hagyott jóvá a LIFE program több mint 120 új projektjének támogatása céljából. A környezetvédelmi és éghajlat-politikai intézkedések finanszírozására szolgáló LIFE program költségvetéséből nyújtott uniós források összesen közel 590 millió euró összegben mozgósítanak majd beruházást a projektek nagy ívű környezetvédelmi, természetvédelmi és éghajlat-politikai célkitűzéseinek elérése érdekében.

 
16
nov 2020
PDF
Nyomtatás
E-mail

Mit tanult az EU a koronavírus-járvány első hullámából, és hogyan készül jövőbeni válságokra? A környezetvédelmi szakbizottság elnöke, Pascal Canfin válaszol interjúnkban. Európában ismét meredeken emelkedik a fertőzöttek száma. Mit tanultunk a vírus első hullámából, ami segítheti a mostani helyzet kezelését?

 
12
nov 2020
PDF
Nyomtatás
E-mail

Az Európai Bizottság megtette az első lépéseket az európai egészségügyi unió megteremtése felé, melynek kiépítését Ursula von der Leyen elnök idén szeptemberben célul tűzte ki az Unió helyzetéről szóló beszédében. A koronavírus-világjárvány elleni küzdelem és a jövőben esetlegesen bekövetkező további egészségügyi szükséghelyzetek elhárítása érdekében végzett munka előmozdítása érdekében összehangoltabb együttműködésre van szükség uniós szinten. A most előterjesztett javaslatok – melyek az aktuális válság tanulságaira is építenek – jobb felkészültséget és reagálóképességet fognak biztosítani. Céljuk, hogy az európai polgárok válság esetén is magas színvonalú ellátáshoz jussanak, az Unió és tagállamai pedig képesek legyenek az Európa egészét fenyegető egészségügyi szükséghelyzetek megelőzésére és kezelésére.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 164

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*