2024 május 18, szombat
Főoldal  //  Szilvásvárad  //  Új otthont kaptak a szilvásváradi önkéntes tűzoltók
20
dec 2013
PDF
Nyomtatás
E-mail

A helyi önkéntes tűzoltók végre a múltjukhoz, a rangjukhoz, az erőfeszítéseikhez méltó otthont kaptak – hangsúlyozta Horváth László országgyűlési képviselő, kormánymegbízott csütörtök délután Szilvásváradon, a tűzoltó egyesület elhelyezésére szolgáló Civil Ház ünnepélyes átadásán.

 

A tíz esztendővel ezelőttig iskolaként működő épületet a Darányi Ignác Terv keretében összesen 40 millió forintért újították fel, az Európai Unió és a Magyar Állam 20 millió forintos, vissza nem térítendő támogatásával. A 20 millió forint önrészt a települési önkormányzat saját költségvetéséből biztosította.

A fejlesztés eredményeként teljes mértékben megújult az épület: a volt tantermekből 3 garázst és egy oktatótermet alakítottak ki, új fűtési rendszer épült, a nyílászárókat kicserélték, megszüntették a falak vizesedését és vizesblokkokat létesítettek. Elbontották a melléképületeket, új kerítés épült, térburkolatot kapott az udvar, megoldódott a csapadékvíz-elvezetés problémája.

Horváth László köszöntőjében kiemelte: az önkéntesek segítsége, együttműködése a hivatásos szakemberekkel pótolhatatlan a katasztrófahelyzetekben. A fejlesztés ugyanakkor az önkormányzatot is dicséri, hiszen a folyamatban lévő beruházásokkal – így a kerektemplom felújításával, illetve a zöldfelületek szépítésével – együtt azt jelzi, hogy Szilvásváradnak van ereje, tehetsége pályázni.

Szaniszló László polgármester az eseményen elmondta, hogy több mint száz éve, 1893 óta tevékenykednek a településen az önkéntes tűzoltók. Seres Tibor, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes vezetője hozzátette: a szakmában fogalom a szilvásváradi önkéntes tűzoltó.

Szintén a mai napon egy tűzoltó gépjárművet is birtokba vehetett a tűzoltó egyesület. Az önkormányzat segítségével egy használt, de rendkívül megkímélt állapotú járművet sikerült beszerezni Németországból. A 9 személyes, 4X4-es hajtással, érvényes német TÜV vizsgával rendelkező Mercedes közel 30 éves, ennek ellenére mindössze 25 ezer km-t futott eddig. Víztartálya 2.500 literes, gyorsbeavatkozó rendszerrel van ellátva.

Az ünnepségen Szilvásváradért emlékérmet adtak át id. Csoma Gábornak, a helyi tűzoltó egyesület parancsnokának.

 

2013. december 20.

Forrás: Heves Megyei Kormányhivatal

Fotó: Gál Gábor

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*