2024 május 18, szombat
Főoldal  //  Szilvásvárad  //  Szilvásváradon letették az új lovasközpont alapkövét
17
2014
PDF
Nyomtatás
E-mail

Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Horváth László kormánymegbízott hétfőn letette a Kormány támogatásával 1,6 milliárd forintból megújuló Szilvásváradi Lovas- és Rendezvényközpont alapkövét a régi pálya bejáratánál.

 

Az alapkőletételt megelőző sajtótájékoztatón a miniszter elmondta, hogy a szilvásváradi az ország egyik legnagyobb lovas beruházása. A projektnek köszönhetően a település és a lovas társadalom egy korszerű, a modern kor elvárásainak megfelelő létesítménykomplexumot kap. Szilvásvárad – ahová évente 500 ezer turista látogat – egy új sétálóutcával is bővül. Összességében az várható, hogy a beruházásnak köszönhetően a jövőben megkétszereződik a településre látogatók száma – fogalmazott Fazekas Sándor. A Kincsem Nemzeti Lovas programban a Szilvásváradi Lovas- és Rendezvényközponton kívül megújul még a Nemzeti Lovarda is. Fazekas Sándor az alapkőletétel alkalmával megköszönte Horváth László kitartó munkáját és azt az elhivatottságot, amivel Szilvásvárad és az itt élők érdekeit képviseli.

Horváth László kormánymegbízott, a szilvásváradi lovasközpontot érintő feladatok koordinálásával megbízott miniszteri megbízott a sajtótájékoztatón köszönetet mondott valamennyi szereplőnek – kiemelten Szilvásvárad önkormányzatának, az Egererdő Zrt-nek, a Bükki Nemzeti Parknak, az Állami Ménesgazdaságnak és a Vidékfejlesztési Minisztériumnak – az előkészítésben végzett munkájukért. Az új lovas rendezvényközpont várhatóan ugyanolyan lökést fog adni Szilvásvárad fejlődésének, mint 1984-ban az itt megrendezett négyesfogathajtó világbajnokság. Harminc év után a magyar lovassport végre rangjához méltó, négyévszakos, egyéb kulturális rendezvényeket is befogadó otthont kap. Szilvásvárad, mint ismert turisztikai célpont, egy újabb vonzerővel bővül, amely a megújuló Szalajka-völggyel és a már felújított kisvasúttal együtt várja a vendégeket. Horváth László kiemelte: a beruházás munkahelyeket teremt, s hozzájárul a szállásadók, a vendéglátóiparban dolgozók és az önkormányzat bevételeinek növekedéséhez is. Az építkezés várhatóan júliusban kezdődik meg és december végére tervezik az átadást. A kormánymegbízott bejelentette, hogy kezdeményezte a projekt nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé minősítését. Ezzel tovább egyszerűsödik a beruházáshoz szükséges adminisztrációs folyamat.

Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke szerint a legfőbb cél az, hogy a jövő nemzedéke is példaképeket találhasson magának a megújult komplexumban, ahogy testvérével együtt ők is tették 1984-ben. Szilvásvárad egy turisztikai márkává nőtte ki magát, így nem is volt kérdéses, hogy a fejlesztés itt valósuljon meg. Fontos, hogy az új komplexumban immár mind a kilenc lovas szakág tud majd versenyeket rendezni. A magyar lovassport újabb mérföldkőhöz érkezhet, ugyanis 2016-ra Szilvásvárad pályázik a négyesfogathajtó világbajnokság megrendezésére – jelentette ki Lázár Vilmos.

Szaniszló László, a település polgármestere megköszönte a Heves Megyei Kormányhivatal együttműködését a projekt első szakaszában, a tervezés és az engedélyeztetés során.

 

2014. március 17.

Forrás: Heves Megyei Kormányhivatal

Fotó: Gál Gábor

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*