2024 április 25, csütörtök
Főoldal  //  Hivatal - közgyűlési hírek  //  Heves megyébe látogatott és díjakat adott át az államfő
22
feb 2012
PDF
Nyomtatás
E-mail

Heves megyébe látogatott az államfőCsütörtökön Heves megyébe látogatott dr. Schmitt Pál köztársasági elnök, aki az egri Városháza dísztermében részt vett a városi és a megyei közgyűlés közös ünnepi ülésén. Az államfőt Habis László, Eger polgármestere, Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke és dr. Balás István, a Heves Megyei Kormányhivatal főigazgatója is köszöntötte.

Az ülésen Szabó Róbert egyebek mellett arról beszélt: a Heves megyében elindult adósságrendezési eljárás a szocialista múlt felhalmozott adósságáról szólt, de mégis vállalták az eljárást, mert kitartottak céljaik mellett. Gazdasági és erkölcsi téren is nagyon sok feladatot hagyott hátra az előző testület, ezért van különös jelentősége, hogy a kormányzati törekvésekkel összhangban a fejlesztés kapjon hangsúlyt.

Az ünnepi eseményen dr. Schmitt Pál Szabó Róbert javaslatára a Magyarország Köztársasági Elnökének Érdemérme kitüntetést adományozta szülésznőként a baba- és mamabarát szülés megteremtésében játszott aktív szerepe és kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként Tóthné Hasilló Annamáriának, az egri Markhot Ferenc Kórház szülésznőjének, laktációs tanácsadónak. A Magyarország Köztársasági Elnökének Díszoklevele Éremmel kitüntetést kapta több mint négy évtizedes példaértékű gyógyító tevékenységért dr. Czakó Gábor házi gyermekorvos, továbbá hazafias helytállása, példaértékű életútja elismeréseként Szabó István nyugdíjas tanár.

Horváth László, a Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott javaslatára szintén ebben a kitüntetésben részesült dr. Ringelhann György gyermekorvos, nyugalmazott osztályvezető főorvos, Eger Megyei Jogú Város volt polgármestere, az egészségügyben és a közszolgálatban végzett több évtizedes kiemelkedő színvonalú, áldozatos tevékenységéért, példaértékű életútja elismeréseként. Habis László javaslatára ugyanezt a kitüntetést kapta közel három évtizedes példamutató oktató-nevelő munkájáért Csontosné Bodnár Gyöngyi tanító, több mint három évtizedes kimagasló oktató-nevelő pályafutása elismeréseként Gál Istvánné, az egri Balassi Bálint Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola magyar-történelem szakos tanára, s kiemelkedően eredményes, példaértékű oktató-nevelő munkájáért Király Sándor, az egri Neumann János Középiskola és Kollégium informatika és közgazdaságtan tanára.

Az államfő a nap során ellátogatott több egri intézménybe, vállalkozásokat keresett fel, megfordult Erdőtelken és Tarnabodon is.

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*