2024 April 13, Saturday
Főoldal  //  Hivatal - közgyűlési hírek  //  A rend őreit díjazták
28
Apr 2017
PDF
Print
E-mail

A Heves Megyei Közgyűlés idén is a Heves Megyei Rendészeti és Közbiztonsági Díjjal ismerte el a megye közrendje, közbiztonsága érdekében kiemelkedő tevékenységet kifejtő személyeket, közösségeket. Az idei díjazottak a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság ünnepélyes állományülésén vehették át az elismerést Szabó Róberttől, a Heves Megyei Közgyűlés elnökétől.

A megyei grémium a 2017. február 24-ei ülésén döntött a Heves Megyei Rendészeti és Közbiztonsági Díj díjazottjairól. A Magyar Rendőrség Napja alkalmából rendezett ünnepségen Pelyhe Gábor r. alezredes, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Osztályának vezetője, Balogh Tibor r. ezredes, a Gyöngyösi Rendőrkapitányság vezetője, valamint a Petőfibánya Polgárőr Egyesület részesült elismerésben.

A főkapitányság dísztermében tartott állománygyűlésen Czinege László r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány több munkatársának tárgyjutalmat adományozott április 24-e, Szent György napja alkalmából. A program az Érsekkertben folytatódott, ahol a XI. Kéklámpás nap keretében mutatkoztak be a rendvédelmi szervek. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Országos Mentőszolgálat Egri Mentőállomása, valamint a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársai a nap folyamán színes programokkal várták az érdeklődőket.

 

A méltatások

Pelyhe Gábor, rendőr alezredes, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Osztályának vezetője

Pelyhe Gábor a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában végezte tanulmányait. Ezt követően kezdte meg hivatásos rendőri szolgálatát a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság, Egri Rendőrkapitányság állományában járőrként. Kiemelkedő szakmai munkája révén néhány év elteltével magasabb, nyomozói beosztásba került.

Munka mellett 2001-ben végezte el a Rendőrtiszti Főiskolát bűnügyi szakon, így rendőr hadnagyi kinevezést kapott. Ezt követően az Egri Rendőrkapitányságon a Körzeti Megbízotti Alosztályon alosztályvezető-helyettes, 2003-tól az Őr- és Járőrszolgálati Alosztályon alosztályvezető, majd 2004-től a Közlekedésrendészeti Osztályon osztályvezető beosztást látott el. A főkapitányságon 2006-ban nevezték ki, ahol a helyi szervek, a rendőrkapitányságok szakirányítói feladatait látta el kiemelt főelőadó, majd a Közrendvédelmi alosztályvezetői beosztásokban. Jelenlegi – a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság, Rendészeti Igazgatóság, Közrendvédelmi Osztály osztályvezetői – beosztását 2008. szeptember 1-től tölti be.

Megyei közrendvédelmi osztályvezetőként felelős az egész megye területére kiterjedően a közrendvédelmi szolgálati ág szakirányításáért, a közterületi szolgálatellátás során a rendőri intézkedések jog- és szakszerűségének biztosításáért. A megyei közbiztonság minél jobb színvonalú biztosítása érdekében kiváló együttműködést alakított ki a polgárőr szervezetekkel, az egyéb rendészeti feladatokat ellátó személyek foglalkoztatóival, az önkormányzatokkal, a roma nemzetiségi önkormányzatokkal. Az elmúlt évben végzett kiemelkedő szakmai munkája hozzájárult ahhoz, hogy a migrációs válsággal kapcsolatos rendőri feladatok ellenére Heves megye polgárainak közbiztonság érzete nem csökkent.


Balogh Tibor rendőr ezredes, a Gyöngyösi Rendőrkapitányság vezetője

Balogh Tibor rendőr ezredes, a Gyöngyösi Rendőrkapitányság Vezetője rendőri szolgálatát 1994. szeptember 1-jén kezdte a Hevesi Rendőrkapitányság Tarnamente Rendőrőrs állományában járőrként, rendőr őrmesteri rendfokozatban. 1996-ban végezte el a Rendészeti Szakközépiskolát. 1998-ban nyomozói kinevezést kapott a Hevesi Rendőrkapitányság Tarnamérai Rendőrőrsén. 2001-ben elvégezte a Rendőrtiszti Főiskola bűnügyi szakát, ezzel egyidejűleg megkapta első tiszti rendfokozatát, rendőr hadnaggyá nevezték ki.

2009. október 1-jétől a Gyöngyösi Rendőrkapitányság vezetője. Az elmúlt évek során példás együttműködést alakított ki a helyi önkormányzattal, rendszeres tájékoztatást ad a település közbiztonsági helyzetében beállt változásokról.

Balogh Tibor kapitányságvezető fontos feladatának tartja a megelőzést segítő propaganda tevékenység növelését a helyi iskolákban, a lakosság körében. Az irányítása alatt álló szervezeten belül a bűnmegelőzési tevékenység két fő korosztályra koncentrálódik. A fiatalokat a Bűnmegelőzési Program és az Ellenszer Program keretében az iskolák bevonásával oktatják, rendszeres kapcsolatot és együttműködést tartanak az illetékességi területen működő gyermekvédelmi intézményekkel a gyermek-és fiatalkorúak védelme érdekében. Kiemelt céljuk az idős, egyedülálló lakosok sérelmére elkövetett jogsértések megelőzése, megszakítása, felderítése is.

Balogh Tibor rendfokozati előmenetele során – a főhadnagyi rendfokozat kivételével – az alezredessé történő kinevezéséig valamennyi rendfokozatát, kiemelkedő munkájáért soron kívül kapta meg. 2015 júliusában pedig rendőr ezredesi rendfokozatba került, több alkalommal részesült vezető elismerésben, megkapta a 10 és 20 éves „Rendőrségi Szolgálati Jel” kitüntetést.


Petőfibánya Polgárőr Egyesület

Az egyesület rendszeres járőrözést végez bel- és külterületen egyaránt;  nyilvános reklám- és propagandatevékenységet folytat a közbiztonság, a bűn- és balesetmegelőzés érdekében. Részt vesz a Heves megyei, illetve Országos Polgárőr Szövetség munkájában. Járőrszolgálatai során a település közútját, közműveit ellenőrzi. Együttműködik a térség egészségügyi intézményeivel, a település oktatási intézményeiben tanulók számára bűnmegelőzési előadásokat tart, környezetvédelem területén felderíti az illegális szemét-lerakóhelyeket, vagyonvédelmi tevékenységet folytat, együttműködik a környező települések polgárőr egyesületeivel. Minden évben több alkalommal kerékpár ügyességi versenyt szervez gyermekek részére, 2014-től részt vesz a külterületek biztonságáért országos akcióban. Az egyesület vezetése nagy hangsúlyt fektetett a településen a SZEM-mozgalom (Szomszédok Egymásért Mozgalom) kialakítására, részt vesznek karitatív tevékenységben, katasztrófavédelemben, közlekedési akciókban, valamint rendezvények biztosításában is. Figyelemmel kísérik a településen található ipari bázisok, szórakozó helyek, közintézmények és a magánlakások biztonságát.


2017. április 28.

www.hevesmegye.hu

Fotó: Gál Gábor


 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*