2024 március 28, csütörtök
Főoldal  //  Eger  //  Felújították az egri történelmi belvárost
06
okt 2015
PDF
Nyomtatás
E-mail

Közel négymilliárd forint uniós támogatásból, több mint ötmilliárd forintos beruházással megújult az egri történelmi belváros; a 25 projektelemből álló rehabilitációs program zárórendezvényét hétfőn tartották a hevesi megyeszékhelyen.

 

A felújítás jó példája a kormány országépítő munkájának - mondta a rendezvényen Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára, akinek beszédéről közleményben tájékoztatta a szaktárca az MTI-t. Az államtitkár felidézte, Eger Magyarország egyik leglátogatottabb turisztikai célpontja. A régió egyre vonzóbbá válik, Eger kínálata folyamatosan gazdagodik, méltán kapta meg 2015-ben az Év turisztikai települése elismerő díjat - tette hozzá. Egert történelmi barokk belvárosa, Gárdonyi Géza munkássága, a katolikus egyház évezredes gondoskodása, a város török kori emlékei mind a kulturális turizmusra predesztinálják - mutatott rá.

A statisztikák szerint Eger vendégforgalma 2010 óta az országos átlagot jóval meghaladó, mintegy 30 százalékos bővülést produkált. A külföldi vendégek által eltöltött vendégéjszakák száma 2010-2014 között 54 százalékkal emelkedett, a belföldieké 22 százalékkal bővült, és a tartózkodási idők is hosszabbodtak a szálláshelyeken. Ezekhez a kiemelkedő adatokhoz hozzájárultak az uniós támogatásból létrejött beruházások és fejlesztések is - mutatott rá az NGM államtitkára.
A 2007-2013 közötti uniós költségvetési időszakban összesen 6,5 milliárd forintos támogatásból megvalósult 25 turisztikai projektből Rákossy Balázs kiemelte az egri vár fejlesztését, az Egri Érseki Palota Kulturális, Turisztikai és Látogatóközpont kialakítását, valamint a városon keresztül a Bükkbe tartó kerékpárút-beruházást.

Az egri polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint a több mint ötmilliárd forintos beruházás keretében megújult egyebek mellett a Dobó tér és az ott álló Minorita templom homlokzata, látogathatóvá tették a Valide Sultana török kori fürdőromot, parkolóház és kerékpárút épült. Megújult számos épület homlokzata, illetve utcákat, hidakat, közterületeket is felújítottak a rehabilitációs program részeként.

2015. október 6.

Forrás: MTI

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*