2024 June 16, Sunday
Főoldal  //  Hivatal - közgyűlési hírek  //  Dr. Jakab István emlékgyűrűt kapott Zám Ferenc
16
Dec 2016
PDF
Print
E-mail

A Heves Megyei Közgyűlés december 16-ai ülését megelőzően Zám Ferenc, Mátraderecske volt polgármestere dr. Jakab István Emlékgyűrűt vehetett át Szabó Róberttől, a Heves Megyei Közgyűlés elnökétől, valamint Tóth Csabától, a Heves Megyei Közgyűlés alelnökétől.

A gyűrű adományozásának célja, hogy emléket állítson dr. Jakab Istvánnak, az országosan elismert közigazgatási szakembernek, aki elévülhetetlen érdemeket szerzett Heves megye hazai és nemzetközi megismertetésében, fejlődésében. A gyűrű adományozásának fő szempontja az, hogy a díjazott mennyit tett Heves megyéért, az itt élő emberekért. A méltatásban egyebek mellett szó esett arról is, hogy Zám Ferenc 20 évet felölelő hivatali tevékenysége során számos fejlesztés valósult meg Mátraderecskén. Munkájának köszönhetően kiemelkedően javultak a településen élők életkörülményei; nevéhez fűződik a települési gázhálózat, a telefonhálózat, a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése, a Mátraballával közös szeméttelep kialakítása, valamint számos út és járda felújítása. Nevéhez köthető a település természetes kincsének 1999. évi gyógygázzá minősítése, az azt megelőző hosszas kutató tevékenység, illetve – 2002 és 2004 között – a Mofetta Széndioxid Gyógygázfürdő megépítése. A díjátadó ünnepségen részt vett Ferencz Béla szenátor is, aki Mátraderecske testvértelepülése, Gyergyószárhegy nevében köszöntötte Zám Ferencet.

Az ünnepséget követő ülésen a  közgyűlés megalapította a  Heves Megyei Klímabarát díjat, majd a képviselők elfogadták a Heves Megyei Önkormányzat 2017. évi átmeneti gazdálkodásáról szóló önkormányzati rendelet megalkotására irányuló, valamint a Europe Direct Tájékoztató Központ 2016. évi tevékenységéről szóló beszámolót. Ezt követően a grémium beszámolót hallhatott a Heves Megyei Értéktár Bizottság tevékenységéről is, majd a közgyűlés zárt ülésen tárgyalta Az Év Heves Megyei Sportolója díj és a Heves Megye Nagykövete cím adományozására vonatkozó javaslatot.


2016. december 16.

Fotó: Lénárt Márton

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*