2023 December 04, Monday
Főoldal  //  Hivatal - közgyűlési hírek  //  Kiváló sportolókat díjaztak a megyeházán
27
Jan 2017
PDF
Print
E-mail

A Heves Megyei Közgyűlés 2011-ben alapította Az év Heves megyei sportolója díjat, azóta minden évben ezzel a kitüntetéssel ismeri el a megye testnevelési és sporttevékenységében kimagasló érdemeket elérő sportolókat. Heves Megye Közgyűlése 2016. december 16-án, zárt ülésen döntött a díjazottakról, akik pénteken, a megyeháza Barkóczy termében Szabó Róberttől, a Heves Megyei Közgyűlés elnökétől, valamint Tóth Csaba alelnöktől vehették át a kitüntetéseket.

Fogyatékkal élő sportoló kategóriában Az év Heves megyei sportolója elismerésben részesült Bukta Gábor, akinek komoly érdemei vannak abban, hogy az egri Vakok és Gyengénlátók Integráló és Sportegyesülete tavaly megnyerte a hazai csörgőlabda bajnokságot. A sportág hazai történetében ez a bravúr először sikerült vidéki egyesületnek. Bukta Gábor a válogatott oszlopos tagja, 2016 nyarától csapatkapitánya. Tavaly nyáron a Közép-Európa Kupában 2., míg a portugáliai B-csoportos Európa-bajnokságon az 5. helyen végeztek. A sportoló 10 éve tagja a Vakok és Gyengénlátók Integráló és Sportegyesületének, 2012-től alelnöki feladatokat is ellát. Kiváló centerjátéka, kitartása, elhivatottsága, a sportág iránti mély elköteleződése, rendkívüli áldozatkészsége, és nem utolsósorban tehetsége mára a csörgőlabda meghatározó személyiségévé tette.

Egyéni sportoló kategóriában Az év Heves megyei sportolója díjat kapott Gyarmati Panka, aki 12 éves kora óta snowboardozik, 16 évesen pedig már profi sportoló volt. Jelenleg ő a legeredményesebb magyar snowboardos, hétszeres magyar bajnok junior és felnőtt kategóriában. A 2015-ös kreischbergi világbajnokságon elért 6. helye havas sportokban a valaha elért legjobb magyar világbajnoki eredmény. 2016 januárjában a havas sportágak közül, magyarként az első világkupa-győzelmet szerezte. Tavaly novemberben súlyos sérülést szenvedett, egy esés során eltört a sípcsontja, emiatt jelenleg rehabilitáción vesz részt az Amerikai Egyesült Államokban. Helyette édesapja, Gyarmati József vette át a díjat.

Heves megye közgyűlése sportcsapat kategóriában Az év Heves megyei sportolója díjat adományozta a Balck Jam Sportegyesületnek. Tánciskolájuk 16 éve kezdte működését Gyöngyösön, és ma már az egyik legnagyobb, tánccal foglalkozó tagozat a városban. Jelenleg 250 tagja van. Lelkes, kitartó tanítványainak köszönhetően az egyesület eredményes munkásságot tudhat magáénak, hiszen az országos versenyeken való részvételük mindig dobogós helyezéssel zárul. 2015-ben és 2016-ban kijutottak az Európa-bajnokságra, s mindkét alkalommal 1-5. helyezéseket értek el. Az iskola vetője Tóth Krisztina, aki 2013-ban az év koreográfusa, 2015-ben pedig az EB koreográfusa címet nyerte el.

A díjátadó után soron kívül ülésezett a Heves Megyei Közgyűlés. Ennek összehívását a Heves Megye Integrált Területi Programja (2014-2020) végrehajtásához kapcsolódó Éves Fejlesztési Keret, továbbá az Országos Fejlesztési és Területfejlesztési Koncepció Heves megyét érintő szövegrészei felülvizsgálatának 2017. január 31-i záró határideje indokolta. A grémium első napirendi pontként elfogadta a Heves Megyei Önkormányzat 2017. évi költségvetéséről szóló önkormányzati rendelet megalkotására irányuló előterjesztést, majd jóváhagyta az Országos Fejlesztési és Területfejlesztési Koncepció Heves megyét érintő szövegrészeinek felülvizsgálatát és módosítását, egyúttal felhatalmazta a közgyűlés elnökét, hogy a dokumentum Heves megyét érintő szövegrészeinek felülvizsgálatát küldje meg a Nemzetgazdasági Minisztérium részére.


2017. január 27.

www.hevesmegye.hu

Fotó: Lénárt Márton

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*