2024 April 15, Monday
Főoldal  //  Hivatal - közgyűlési hírek  //  Frissdiplomások figyelmébe: fizetett gyakornoki programok az EU intézményeinél
09
Jul 2019
PDF
Print
E-mail

Lassan mindenhol vége a vizsgaidőszaknak, kezdődik a jól kiérdemelt nyári pihenés időszaka. A feltöltődés mellett mi most is arra ösztökélnénk a frissdiplomásokat és hamarosan végzőket, hogy a strandolás, fesztiválozás és nyaralás mellett szánjanak egy kis időt arra, hogy megismerjék, milyen lehetőségeket nyújtanak gyakorlatszerzésre az EU intézményei. Ehhez, mint minden évben, idén is segítséget adunk – a fizetett gyakornoki programok legfontosabb aktuális jellemzőit találjátok meg itt egy helyen, linkkel a hivatalos információs oldalakra.

Aki érdeklődik a nemzetközi kapcsolatok iránt, szívesen dolgozna a jövőben nemzetközi szervezetnél, cégnél, vagy egyszerűen csak multikulturális környezetben, annak szuper lehetőséget jelentenek ezek az ösztöndíjprogramok. Akit még esetleg az EU működése is érdekel, annak pedig kész főnyeremény – egy öthónapos gyakorlat alatt mindenki megismerheti, hogyan is őrölnek a malmok Brüsszelben, és hogy ez a világ munka szempontjából neki való-e vagy épp nem. Tapasztalatszerzésre – tapasztalatból mondjuk J – ezek a lehetőségek kiválóak.


Általános tudnivalók

Az intézmények többsége öthónapos gyakorlatokat hirdet meg, minden évben azonos időszakokban, legtöbbször egyet tavasszal és egyet ősszel. Jelentkezni egy-egy programra általában legalább fél évvel a megpályázott gyakornokság előtt kell – így most nyártól a 2020 tavaszi turnusra indulnak a jelentkezések. A gyakornoki munkáért kapott ösztöndíj (amely jelenleg a legtöbb helyen 1200 euró körül van) fedezi a kinti megélhetés költségeit. A részvételhez a legtöbb esetben sikeresen befejezett BA diploma szükséges. De számtalan egyéb lehetőség áll rendelkezésre akár még a tanulmányok idejére vagy a mesterdiploma megszerzése utáni időszakra is.

Táblázatunkban a frissdiplomások előtt nyitva álló fizetett lehetőségekről találtok rövid összefoglalót a legfontosabb alapinformációkkal: az ösztöndíjak időtartamáról, a támogatás megközelítő összegéről, a túljelentkezés mértékéről és a nem kevésbé lényeges jelentkezési határidőkről. Részletes információt valamennyi típusú gyakornoki programról az Európa Portál összefoglaló oldalán, valamint az egyes intézmények hivatalos oldalain olvashattok – mindehhez segítségül a táblázat alatt összegyűjtöttük az egyes uniós szervezetek vonatkozó linkjeit.

A táblázatra (vagy ide) kattintva nagy méretben láthatjátok az információkat. Jó böngészést és készülődést!

2019. július 9. Forrás: www.europapont.blog.hu

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*