2024 April 13, Saturday
Főoldal  //  Hivatal - közgyűlési hírek  //  Nyolcvanmilliós támogatásra pályázhat a megye
10
Jul 2012
PDF
Print
E-mail

szabó róbertSzerdai, soron kívüli ülésén egyetlen napirendi pontot tárgyal a Heves Megyei Közgyűlés: a testület felhatalmazást adhat elnökének, Szabó Róbertnek pályázat benyújtására a megyei önkormányzati tartalékból igényelhető támogatásra.

Az idei központi költségvetésben országos szinten mintegy másfél milliárd forintot különítettek el a megyei önkormányzati tartalékra. A tizenkilenc megye pályázat útján területfejlesztési feladataihoz mérten részesülhet a forrásból, Heves megye mintegy 78 millió forintra pályázik.

A támogatás biztosítja a keretet a megyei területfejlesztési koncepció elkészítésére. Ez az összeg szolgál fedezetként a hazai decentralizált források terhére megkötött szerződésállomány záró ellenőrzéseinek elvégzéséhez is. A májusban kezdett ellenőrzési munka aktívan halad, 744 szerződésből mintegy 300 ellenőrzése már megtörtént. A pályázati pénzből fel lehet mérni a Heves megyei települések aktuális fejlesztési helyzetképét, befektetési lehetőségeit, s juthat belőle a területfejlesztéssel összefüggő befektetés-ösztönzéshez szükséges marketing feladatokra is.

Szabó Róbert szavai szerint a két héttel ezelőtti soros közgyűlésen még nem lehetett tudni, hogy ilyen hamar aktuálissá válik ez a pályázati lehetőség. Késlekedni egy percet sem szabad, hiszen a támogatás kiemelten fontos területfejlesztési feladatok ellátására biztosíthat fedezetet.

Eger, 2012.07.10, fotó: Nemes Róbert, forrás: hevesmegye.hu

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*