2024 July 25, Thursday
Főoldal  //  Hivatal - közgyűlési hírek  //  Ipar és turizmus: esélyt teremtenek behozni a lemaradásunkat
03
Aug 2012
PDF
Print
E-mail

Szabó Róbert: Ha a szocialista képviselők azt állítják, hogy az építőipar a gazdaság lakmuszpapírja, akkor nyilván nem kell emlékeztetni őket arra az adatra, miszerint az építési engedélyek kiadása 2009-ben 11 éves mélyponton volt.

 

Korábban nem látott mértékű szegénység van Heves megye egyes térségeiben – állította dr. Sós Tamás, az MSZP megyei elnöke és Korózs Lajos, a párt országos elnökségének tagja tegnapi sajtótájékoztóján. Szerintük a megye több térségében is 15 százalékkal emelkedett a munkanélküliség. Vannak olyan kistérségek – a hevesi, a pétervásárai –, ahol a 20 százalékot közelíti a munkanélküliség.

 

Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke reagált az elhangzott állításokra: A szocialisták által a statisztikai jelentésből kiragadott adatok tudatosan torzított képet festenek Heves megye gazdasági helyzetéről. A KSH jelentésből ugyanis pontosan látható, hogy a megye ipara folyamatosan fejlődik, az egy főre jutó termelési érték 19 % -kal magasabb, mint az országos átlag. A feldolgozóipar eredménye 24%-kal növekedett, a gépipar minden egyes ágazatában egyértelmű növekedés figyelhető meg. Az idegenforgalom, - ami húzóágazat Heves megyében- a legfontosabb mutató, a vendégéjszakák száma tekintetében kiemelkedő 16%-os növekedést realizált az előző évhez képest. A statisztikai adatok alapján tehát Heves megye gazdasága folyamatosan fejlődő pályán van, ami esélyt teremthet számunkra arra, hogy behozzuk azt az óriási lemaradást az infrastrukturális beruházások tekintetében, amit a szocialista vezetésnek köszönhetünk. Ha a szocialista képviselők azt állítják, hogy az építőipar a gazdaság lakmuszpapírja, akkor nyilván nem kell emlékeztetni őket arra az adatra, miszerint az építési engedélyek kiadása 2009-ben 11 éves mélyponton volt.

Eger, 2012.08.03.

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*