2024 April 13, Saturday
Főoldal  //  Hivatal - közgyűlési hírek  //  Indul a Befektetőbarát Településekért Program
07
Sep 2012
PDF
Print
E-mail

befekteto baratAz észak-magyarországi régióban szeptember 12-én indul a települési önkormányzatoknak szóló Befektetőbarát Településekért Program. Ennek kapcsán szerdán Egerben, a Megyeházán közös sajtótájékoztatót tartott Galambos Judit, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) Belföldi Regionális Hálózati Osztályának vezetője és Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke.

Szabó Róbert hangsúlyozta, hogy a Heves Megyei Önkormányzat területfejlesztési feladatainak kiemelt célkitűzése a munkahelyteremtő gazdaságfejlesztés elősegítése, s ebben a munkában fontos pillér a befektetés-ösztönzés. Alapfeltétel, hogy a külföldi vagy belföldi befektetői szándékot a helyi önkormányzatok felkészülten tudják fogadni. E készség és tudás fejlesztésében kínál segítséget a program a Heves megyei települések számára. – A Heves Megyei Önkormányzat stratégiai partnerként tekint a Nemzeti Külgazdasági Hivatalra, éppen ezért közreműködésünkkel a regionális programnak Heves megye adhat otthont – mondta az elnök.

Galambos Judit, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal osztályvezetője megköszönte, hogy a Heves Megyei Önkormányzat, felismerve a Befektetőbarát Településekért Program jelentőségét a megye és a régió számára, házigazdaként élére állt a kezdeményezésnek és a helyszín biztosítása mellett szakmai támogatásával is segíti a program sikeres megvalósulását.

A Befektetőbarát Településekért Program célja, hogy Magyarország gazdasági növekedése és a foglalkoztatási helyzet javítása érdekében hazánk továbbra is vonzó befektetési célpont maradjon, és a magyarországi települések felkészültek legyenek a hazai és nemzetközi beruházások fogadására. A programnak köszönhetően a résztvevők megismerhetik a Nemzeti Külgazdasági Hivatal befektetés-ösztönzési tevékenységét, a befektetők gondolkodásmódját, a helyszínválasztás folyamatát, valamint azt, hogy milyen szempontok figyelembe vételével döntenek az egyes beruházásokról. A programhoz csatlakozók segítséget kapnak ahhoz, hogy miként tegyék vonzóvá településüket a befektetők számára.

A program nyitó- és záróeseménye mellett 3 szakmai modult rendeznek meg, amelyek során a résztvevők hasznos elméleti és gyakorlati tanácsokat kapnak a befektetés-ösztönzésre, a településmarketingre és a befektetőkkel történő kommunikációra vonatkozóan. A HITA munkatársai segédanyagokat is összeállítanak (befektetés-ösztönzési stratégiához útmutató, befektetők fogadásához sorvezető, befektetés-ösztönzési prezentációs sablon). A HITA regionális hálózatának illetékes munkatársai személyesen konzultálnak a résztvevőkkel.

A képzés 2012. szeptember 12-én indul, amelyre az észak-magyarországi régió önkormányzatai településfejlesztési szakembereinek, önkormányzati vezetőinek jelentkezését várja a Nemzeti Külgazdasági Hivatal a www.hita.hu weboldalon.

Bővebb információ: Pinczés Olga régióvezető, Észak-magyarországi Regionális Iroda, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

2012.09.07., Forrás: hevesmegye.hu, Fotó: Nemes Róbert

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*