2024 April 13, Saturday
Főoldal  //  Hivatal - közgyűlési hírek  //  Oroján: Partnerség a megyei fejlesztésekért
21
Sep 2012
PDF
Print
E-mail

orojan sandorTegnapi ülésén tárgyalta a Heves Megyei Közgyűlés Fejlesztési és Nemzetközi Ügyek Bizottsága a megye területfejlesztési koncepciójának elkészítését. Oroján Sándor, a fejlesztési bizottság elnöke hangsúlyozta: Heves megye számít az egri főiskolán felhalmozott tudásra a koncepció elkészítése során, ennek érdekében az Eszterházy Károly Főiskolával együttműködve készítik el a dokumentumot.

A területfejlesztési koncepció elkészítése két szakaszban történik majd. A több mint fél éves munka során november 30-ig kell elkészülnie a helyzetértékelésnek, ami összefoglalóan tartalmazza majd a megye adottságait, erősségeit, problématérképét és az esetleges kitörési pontokat. Ezután a stratégiai területek, fejlesztési irányok, prioritások kerülnek meghatározásra.

A Fejlesztési Bizottság tegnapi ülésén a koncepció elkészítéséhez szükséges forrásátrendezésről is döntött, hogy mihamarabb elkezdődhessen az egri főiskolán a koncepció megírása, melyet 7,7 millió forintért vállalt az intézmény.

A következő Európai uniós pénzügyi tervezési időszakot felölelő fejlesztési terv összhangot kíván teremteni Heves megye különböző pontjain, 2014 és 2020 között megvalósuló beruházások között.

Oroján Sándor bizottsági elnök az ülésen elmondta: a fejlesztési terv alapvetően határozza meg a következő évtized fejlődését Heves megyében és cél a források szinergikus felhasználása. Oroján Sándor szerint a fejlesztési koncepció elkészítésében az önkormányzat elsőszámú szövetségesként számít a megye professzoraira, de az uniós gyakorlatnak megfelelően konzultációkkal, a megye minden polgárát valamint jelentős önkormányzati, gazdasági és civil szervezetét bevonva alkotják meg a területfejlesztési koncepciót.

Eger, 2012.09.20, hevesmegye.hu, fotó: Nemes Róbert

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*