22
Nov 2012
PDF
Print
E-mail

szabo robertÚjabb mérföldkőhöz érkezett az ÖSSZHANG (Összefogás a Szülés, Születés, Szoptatás Humanizációjáért) Közhasznú Egyesület tevékenysége. A közelmúltban számos új kezdeményezést és programot indított útjára a szervezet.

Ezeknek köszönhetően még eredményesebb lehet a 2009-es megalakulásakor megfogalmazott célok elérése, melyek közül a legfontosabbak, hogy tevékenységükkel felhívják az édesanyák figyelmét a természetes vajúdási és szülési folyamat, valamint az anyatejes táplálás fontosságára és ennek megvalósításához gyakorlati segítséget nyújtsanak.

„Az érem másik oldala” címmel útjára indított új csoport foglalkozásain a várandós édesanyák azzal ismerkedhetnek meg, hogy mit érzékel, mit érez, mit üzen a kisbaba. A csoport első találkozására október végén került sor, ahol nemrégiben szült kismamák osztották meg tapasztalataikat, gondolataikat a még várandós társaikkal.  Az Egyesület rendezvényeivel, így ezekkel az új foglalkozásokkal is szeretne hozzájárulni az optimális életkezdet általános gyakorlattá tételéhez szükséges szemléletváltozáshoz. Tevékenységüket fémjelzi, hogy a születéssel kapcsolatos társadalmi vitával ellentétben a hangsúlyt nem a „HOL?”, hanem a „HOGYAN?” kérdésre helyezik.

Más civil szervezetek működéséhez hasonlóan az ÖSSZHANG Egyesület szempontjából is kiemelten fontos minden hozzájárulás, melyek a célok elérését segítik. A szervezet fent bemutatott programja Szabó Róbert, a Heves Megye Közgyűlés elnökének pénzügyi támogatásával valósulhat meg, aki kisgyermekes szülőként elkötelezett támogatója az optimális életkezdetet segítő programoknak.  Az elnök kezdeményezésére a 2012. évi Heves Megye Napja alkalmából szervezett Jótékonysági Est valamennyi felajánlását és teljes jegybevételét a Markhot Ferenc Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályának megsegítésére, egy szülés alatti magzatészlelő monitor beszerzésére fordították.

Az egyesület szintén az elnöki támogatás felhasználásával angolpólyák beszerzését tervezi, melyeket decemberben a Markhot Ferenc Kórház Szülészeti Osztályának ajándékoznak. Ez az akció az intézmény „Bababarát Kórház” címének jövőbeni megtartását is megalapozhatja.

 

2012.11.22., forrás: www.osszhangegyesulet.hu, fotó Nemes Róbert

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*