12
Dec 2012
PDF
Print
E-mail

kaptarkoA Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület „Együtt Heves megye helyi jelentőségű védett természeti értékeinek megőrzéséért” című projektjének eredményeit Egerben a Megyeházán ismertették.

A rendezvényt Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg, aki elmondta, példaértékű az egyesület által elindított program, sőt a létrehozott önkormányzati rendelet sablon kifejezetten gyakorlatias és innovatív megoldás. Kiemelte, a megyei önkormányzat a jövőben is felkarol minden olyan kezdeményezést, amely természeti és épített örökségünk megóvására irányul. Köszöntőjében kitért arra is, hogy a Heves Megyei Önkormányzat idén létrehozta a Telekessy István-díjat, mellyel a területfejlesztésben jeleskedő magánszemélyek és szervezetek munkáját ismerik el. Az elnök elárulta, a Kaptárkő Egyesületet a megyei közgyűlés múlt heti ülésén előterjesztőként a díjra javasolta, ezzel is hangsúlyozva a természetvédelem ügyének fontosságát.

Juhász Gergely, a Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület elnöke elmondta: a Heves Megyei Önkormányzat közreműködésével a projekt során felmérték megyénk helyi jelentőségű védett természeti értékeinek állapotát, elvégezték a védett területek, emlékek jogi helyzetének a hatályos jogszabályi környezettel való összevetését, továbbá tájékoztató és ismeretterjesztő kiadványt és weboldalt készítettek Heves megye helyi jelentőségű védett természeti értékeiről.

A tájékoztató a programban részt vevő önkormányzatok képviselőinek szakmai tanácskozásával zárult.

2012. december 7., Forrás: www.hevesmegye.hu

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*