2024 April 13, Saturday
Főoldal
06
Jul 2012
PDF
Print
E-mail

gondos nyilvánosságot a leader eknekA LEADER akciócsoportok működéséről, pályázati forrásairól tárgyalt a napokban Miskolcon dr. Gondos István, a Heves Megyei Közgyűlés vidékfejlesztését felelős tanácsnoka és Koleszár Gábor, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) észak-magyarországi regionális kirendeltségének vezetője.

 

Mint elhangzott, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) III. és IV. tengelyében, azaz összefüggő intézkedéscsomagjában 2007 óta Heves megyéből 577 kérelmet támogattak. A megítélt támogatás összege mintegy 5,68 milliárd forint, a már kifizetett támogatás közel 2 milliárd. Ezen belül a negyedik tengely a LEADER-tengely, 319 támogatott megyei kérelemmel, több mint 1,26 milliárd forint megítélt és 157 millió forint kifizetett támogatással. Elmondható tehát, hogy Heves megye „jól pályázott”.

Dr. Gondos István kiemelte: a LEADER akciócsoportok a vidékfejlesztés fontos szereplői, ezért természetesen szoros együttműködésre van szükség közöttük és a megyei önkormányzat között. A tanácsnok szerint az eddiginél sokkal nagyobb nyilvánosságot kell biztosítani a LEADER akciócsoportok célkitűzéseinek, tevékenységének.

gondos leader

 

Eger, 2012.07.05, fotó: Nemes Róbert, forrás: hevesmegye.hu

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*