2024 March 29, Friday
Főoldal  //  Demjén  //  Év végére elkészül a demjéni barlangfürdő
08
Jul 2013
PDF
Print
E-mail

Várhatóan decemberben átadják Demjénben a most épülő barlangfürdőt, amely a Turisztikai attrakciók fejlesztése kiírásban 500 millió forintos támogatást nyert.

 

A Gyógy- és élményfürdő fejlesztése a Demjén Termál Völgyben című beruházás célja, hogy a régióban a Cascade Barlang és élményfürdő egy olyan turisztikai attrakció legyen, amely további százezreket csábít majd az Egri borvidékre. Egyúttal a Völgyben található létesítmények egész évben nyitva tartásának, kiegyensúlyozott működésének, így piaci pozíciójának megerősítése lehet a mostani fürdőfejlesztés. Ennek eredményeként pedig, 2017-re a Demjéni Termál Völgy látogatószáma megduplázódhat.

Demjén határában, a Termál Völgyben 690 méter mélyről tör fel az ország legújabban feltárt, 68 Celsius-fokos gyógyvize, melyre alapozva készült el a közel tízhektáros területen a Demjéni Gyógyfürdő és Aquapark hét medencével 2007-ben. A víz gyógy- és rekreációs hatása miatt a régióban soha nem látott látogatószám növekedés történt.

A beruházásokat megelőzően kérdőíves felméréssel, több száz vendéggel folytatott beszélgetést követően képet kaptunk arról, hogy milyen szolgáltatásfejlesztéseket látnának szívesen a Termál Völgybe látogató vendégek a következő években – mondta Rácz Kinga, a Demjén Termálfürdő Kft. képviseletében, aki hozzátette: a tulajdonosok azonnal tudták, hogy ebbe bele kell vágniuk. A természet adta lehetőségeket kihasználva egy hegybe vájt, jelenleg épülő barlangfürdő a régióban egy olyan turisztikai attrakció, amely további százezreket csábít majd az Egri borvidékre, nemzeti parkokba, a turizmus minden területére, növelve ezzel a régió gazdasági teljesítményét.

A beruházást hitelből és önerőből, illetve az Európai Unió és a Magyar Állam által biztosított támogatásból végezi a Demjén Termálfürdő Kft. Felismerte, hogy a Demjéni Termálfürdő folyamatos fejlődésre van ítélve, hiszen már eddig is több százezer vendéget fogadott. A továbblépéshez pedig, a látogatók Demjénben és környékén tartásához elengedhetetlen a Völgy tovább fejlesztése.

A tervek megvalósítására Uniós pályázaton a 2012 decemberében átadott hotel megépítésére több mint 267 millió forint, a barlangfürdő megvalósítására 500 millió forint vissza nem térítendő forrást nyert a beruházó. Közel kilencszázmillióért tehát négycsillagos gyógy- és wellness hotel épült (Cascade Hotel**** Resort & Spa), több mint egymilliárd forintért pedig barlangfürdő létesül a Heves megyei településen. Így három éven belül közel kétmilliárd forint értékű fejlesztés valósul meg Demjénben, a gyógyvizek völgyében. Ezzel a Demjéni Gyógy- és Termálfürdő az Észak-magyarországi régió legdinamikusabban fejlődő fürdője.

A mostani fejlesztési elképzelésekben a természeti adottságokat kihasználva, az Új Széchenyi Terv keretében, a Turisztikai attrakciók fejlesztése kiírásban a „Gyógy- és élményfürdő fejlesztés a Demjéni Termál Völgyben” című nyertes beruházás kerül megvalósításra. A több mint 1Mrd Ft-os beruházás eredményeként a tulajdonosok várakozásainak megfelelően 2013-től legalább 100.000 fővel növekszik majd a látogatók száma, ami 2017-re a tervek szerint eléri a 320.000 főt. A projekt megvalósulásával több, mint 30 fő számára teremtődik munkahely. A fejlesztés eredményeként évente 300 millió Ft többletbevétel realizálódhat, a desztinációban pedig a szálláshely és az ehhez kapcsolódó szolgáltatás területén multiplikátor hatásként további 350 millió Ft többletbevételt generálhat. A 9088 m2-es fejlesztés keretében 5100m2-en vendégforgalomhoz kapcsolódó építés történik, míg a többi területen a kiszolgálás, vendéglátás kap helyet.

A projektlátogatással egybekötött sajtótájékoztatón Szabó Róbert a Heves Megyei Közgyűlés elnöke és Gutyán Gergely, a NORDA ügyvezetője mellett Fodor Géza, Demjén polgármestere is méltatta a beruházást és kiemelte: nagyon örül a fejlesztésnek, úgy gondolja nem csak a fürdőnek fogja meghozni a nagyobb hírnevet, hanem a településnek is előnyére válik a már üzemelő szálloda és az épülő barlangfürdő. Tóth Péter és Rácz Kinga projektgazdák ezt azzal egészítették ki, hogy a fürdő, a vízi élmények komoly vonzerőt jelentenek a vendégek részére, s bízik benne, hogy az egy egyedi barlangfürdő nyújtotta szolgáltatással gazdagított Völgy pedig hosszú tartózkodási idővel, kimagaslóan vonzó célpont lehet a hazai és külföldi vendégeknek egyaránt.

- A fürdő, a vízi élmények komoly vonzerőt jelentenek a vendégek részére, bízom benne, hogy egy egyedi barlangfürdő nyújtotta szolgáltatással gazdagított Demjén Termál Völgy pedig további hosszú tartózkodási idővel, kimagaslóan vonzó célpont lehet – fogalmazott Gyüre Marianna, a Egerszalók-Demjén-Egerszólát TDM Egyesülés elnöke.

2013. július 5.

Forrás: www.turizmusonline.hu

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*