2024 July 21, Sunday
Főoldal  //  Demjén  //  Mindent kínáltak, ami csak káposztás
08
Oct 2012
PDF
Print
E-mail

Demjen-kaposztas napImmár negyedik alkalommal rendezte meg múlt szombaton a Demjéni Turisztikai Természetvédelmi é Borbarát Egyesület a Káposztás Étkek Napját. Az egész napos eseményen – ígéretükhöz híven – kicsik és nagyok, öregek és fiatalok felhőtlen szórakozását garantálták.

A délelőtt folyamán tanösvényi kalandozásra várták az érdeklődőket, akik a csodás természeti szépségek után a gasztronómiában is gyönyörködhettek.
A tűzmester segedelmével a kemencében is sültek a finomságok. Volt húsos, lucskos, rakott, babos, paradicsomos, tejfölös, édes és sós, levesből sűrű és híg, tepsiben sült és lábasban főtt. Nem maradt el a káposztás tészta, a káposztás fánk, de természetesen a töltött káposzta sem. A legjobb és legízletesebb mind közül mégis az volt, amit mindenki maga választott.
A jóllakott vendégeket színpadi műsorok szórakoztatták, hiszen a jó ebédhez nóta is szólt. Fellépett mások mellett a helyi hagyományőrző asszonykórus, a Felnémeti Népdalkör, a Nefelejcs Nyugdíjas Klub és persze, a Demjéni Vagányok is. Volt hastánc- és zumbabemutató is, három órától pedig Tarnai Kiss László magyarnóta énekes, énekművész szórakoztatta a publikumot.


Forrás: www.heol.hu

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*