2024 March 28, Thursday
Főoldal  //  Eger  //  Drótkötélpálya épülhet Eger fölött
11
Dec 2013
PDF
Print
E-mail

Három- és négycsillagos egri szállodák tulajdonosai, illetve vezetői fogtak össze, hogy közös munkával új turisztikai termékeket fejlesszenek a hevesi megyeszékhely idegenforgalmának növelése érdekében - jelentették be kedden a Hunguest Hotel Flórában tartott sajtótájékoztatón.

 

Az együttes tevékenységgel már 2014-ben előreléphetünk - mondta Orosz Ibolya, a turizmusért felelős egri önkormányzati képviselő, a Hotel Ködmön tulajdonosa. - Közösek a céljaink és ezek megvalósítására egymás partnereként dolgozunk a jövőben. Eger kedvező adottságait kihasználva pedig olyan látványosságok létrehozására törekszünk, amelyek egyedivé tehetik a várost a turistáknak - tette hozzá.

A szállodavezető arról is beszélt, hogy az idén januártól októberig a tavalyi év azonos időszakhoz képest 4819-el bővült a vendégéjszakák száma és 6973-al több napot töltöttek el Egerben a vendégek. Így 13,5 millió forinttal lett több az idegenforgalmi adóbevétel. A városban csaknem 5500 vendégágyat tartanak nyilván, melyből 1400-al az összefogásban résztvevő nyolc hotel rendelkezik. Ezek 80 millió forint idegenforgalmi adót fizetnek be évente az önkormányzatnak.

A továbbiakban azt is kiemelte, hogy a Szépasszonyvölgyben a pincetulajdonos borászokkal arról állapodtak meg, hogy a borokhoz kapcsolódó fesztiválokat rendeznek a jövőben. Szeretnék, ha a következő években nyitott, mozgalmas város lenne Eger, és visszanyerné a korábbi elismertségét. Internetes portál létrehozását is tervezik, ahol bemutatják majd az újabb termékeiket, a különlegességeket.

Harmati Péter, a Hotel-Eger Park csoport vezetője arra mutatott rá, hogy a szállodatulajdonosok az önkormányzattal együtt kívánnak bekapcsolódni a 2014-2020 közötti időszakra szóló turisztikai attrakciófejlesztésekbe. Ezekre konkrét elképzeléseket alakítottak ki és támogatásért pályáznak majd. Azt is megemlítette, hogy hasznosítják a városban található Szent József Forrás vizét. Emellett Eger fölött kötélpályás siklót kívánnak létrehozni, amellyel a várat, a Minaretet, a Bazilikát, a strandot és a Szépasszonyvölgyet kötnék össze. Így a levegőből is - idegenvezetéssel - mutatnák be a várost az érdeklődőknek.

A szövetséget alkotó szállodák közös kulturális és gasztro-programokat is szerveznek - hívta fel a figyelmet Szabó Katalin, a Hotel Flóra igazgatója. Az Eger Pódium néven induló eseményekre neves előadóművészeket hívnak meg, illetve egymás szállodáiba irányítják a vendégeket, különleges ételajánlatokat és borokat kínálva a vacsorákhoz.

Micski Marianna, a Hotel Korona igazgatója azt emelte ki, hogy ez az együttműködés nyitott és szeretnék, ha tovább bővülne az ebben részt venni kívánó szállásadók száma. Közös munkát szerveznek Eger további szépítésére, hogy az érkező vendégek még komfortosabb környezetben pihenhessenek, mert ezzel is elviszik a város jó hírét. A munkájukkal Eger lakóinak is szeretnének példát mutatni.

Az egyik új ötletként a jövő év első felében Veterán bor Rallyt rendeznek Egerben - jelentette be Gál Gábor, a Hotel Aqua tulajdonosa. Ezzel is igyekeznek vonzóbbá tenni a várost és népszerűsíteni az egri borvidéket. A program keretében bikavér készítő versenyt és borárverést is tartanak, valamint speciális ételeket ajánlanak, illetve lehetőséget teremtenek arra, hogy egri zenekarok léphessenek fel.

A hevesi megyeszékhelyi és a környékbeli gyógyfürdők jelentőségét méltatta Oczella József, a Hotel Villavölgy tulajdonosa. Ezek előnyeinek kihasználására hamarosan olyan közös programokat állítanak össze, amelyek egyszerre más és más fürdőhelyeket ajánlanak a turistáknak. Tájékoztató leírásokat adnak közre a vendégeknek arról, hogy melyik fürdőben milyen betegségeket gyógyítanak.

A nyolc szálloda szövetsége karitatív tevékenységet is vállal - mondta Kovalkovics István, a Hotel Romantik tulajdonosa. Elhatározták, hogy az egri Gyermek- és Fogyatékosok Otthonát támogatják, ahol másfél száz fiatalt gondoznak, látnak el.

A nyolc említett szálloda összefogását Rázsi Botond Eger alpolgármestere is méltatta. Véleménye szerint ebben az évben egységesebbé vált a város kommunikációja és a turisták figyelmét sikerült jobban ráirányítani a látnivalókra, a programokra. A 2014-ben befejeződő belvárosi rekonstrukció jelentőségét hangsúlyozta, a megújuló épületekkel, terekkel, sétányokkal, pihenőhelyekkel, amelyek új élményeket nyújtanak majd a vendégeknek. Az önkormányzat a következő időszakban igyekszik még célszerűbben elosztani az éves idegenforgalmi adót.

 

2013. december 11.

Forrás:www.turimusonline.hu,

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*