2024 April 17, Wednesday
Főoldal  //  Eger  //  Kórházfejlesztés
10
Nov 2014
PDF
Print
E-mail

Nemcsak infrastruktúrájában újul meg, hanem szakképzett munkaerővel is bővül a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet. Egy uniós támogatásnak köszönhetően kétszázmillió forintból, 22 új szakember segíti a színvonalas egészségügyi ellátást.

Közel 200 millió forintból bővítheti szakorvosainak és szakápolóinak számát a Markoth Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet. Az állománybővítés egy uniós támogatásnak köszönhető, amely az infrastrukturális megújuláson túl, a humán erőforrás területén is bővítést tesz lehetővé. A program célja egy jó minőségű, hatékony betegellátás biztosítása. A program kisebb csoportos formában is lehetővé teszi a speciális betegségek kezelését, megelőzését. Erre úgynevezett „team-ek" álltak fel. Vizsgálják a sebellátásban, a betegek szakszerű táplálásában, a kórházi dolgozók mentális állapotának javítása során felmerülő kérdéseket is.

 

Jelenleg 981 ágyas férőhellyel működik a megyét és a régiót is ellátó kórház fekvőbetegellátása. A szakellátás bővítéséhez folyamatosan szükséges a szakképzett munkaerő bővítése is – vallja a kórház vezetősége. A kórház vállalta, hogy a pályázat során alkalmazott 22 új szakembert az eltelt két év után további két éven át kötelezően foglalkoztatja. A friss munkaerő a sürgősségi, hospice ellátásban, műtősként és az aneszteziológia területén növeli az ellátás színvonalát – tájékoztatott a kórház.

2014. november 10.

Forrás: www.eger.hu

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*