2024 March 28, Thursday
Főoldal  //  Egerszalók  //  Megkezdődött az Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat
16
Jul 2014
PDF
Print
E-mail

Kerényi Lajos plébános köszöntőjével és előadásával megkezdődött a 32. Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat szerda délután. Az idei találkozó mottója: Rád építek! - mondta el Galo Gábor főszervező, az egri bazilika káplánja.

 

Galo Gábor felidézte, az egerszalóki lelkigyakorlatok felett három pápa is őrködött: az azóta szentté avatott II. János Pál, a remény pápája, XVI. Benedek, a hit pápája, és Ferenc, a szeretet pápája. Az ötnapos találkozón mindegyikük életéből felvillantanak részleteket.
"Isten épít ránk, és mi is építünk rá, munkatársai vagyunk Istennek a szebb holnap építésében. Egerszalók a keresztény hivatástudat megerősítésére hivatott" - emelte ki a káplán a találkozó üzenetét.

Az Egri Főegyházmegye által szervezett rendezvény nyitó szentmiséjét este Ternyák Csaba egri érsek tartja.
A vasárnapig tartó találkozón egyebek mellett előadások, koncertek, csoportos foglalkozások és fakultatív programok várják az érdeklődőket. A szervezők mintegy ezer résztvevőre számítanak Magyarországról és a határon túlról.

Egerszalókon 1982-ben rendeztek először ifjúsági találkozót. A kezdetben titokban megtartott eseményre eleinte néhány fiatal látogatott el, ma a rendezvény már országos méretű, és arra a határon túlról is szép számmal érkeznek fiatalok. Átlagosan 1500-2000 résztvevőjével ez jelenleg Magyarország legnagyobb katolikus ifjúsági találkozója - olvasható a rendezvény honlapján.

 

2014. július 16.

Forrás: MTI

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*