2024 June 16, Sunday
Főoldal  //  Európai Információs Pont  //  Könyvkaland – kovásznai diákok a Megyeházán
08
May 2012
PDF
Print
E-mail

konyvkalandA Heves Megyei és a Sepsiszentgyörgyi Europe Direct Információs Pont tavaly ősszel közös programot indított, melynek célja, hogy a két megyében élő fiatalok az Európai Unió irodalmával ismerkedjenek. Ennek keretében mindkét helyszínen könyvtárhasználati vetélkedőt bonyolítanak le a megyei könyvtárak közreműködésével.

Sepsiszentgyörgyön már ősszel „Könyvkalandra” hívták a fiatalokat. A döntő idén februárban, Bod Péter születésnapjának évfordulóján volt. A győztes csapat a Heves Megyei Europe Direct Információs Pont jóvoltából egy magyarországi – Egert és Budapestet érintő – kirándulást nyert.A kovásznai diákok április 17-20-a között látogattak el Heves megyébe.

A csapattagokat, felkészítő tanáraikat és Szonda Szabolcsot, a Sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár igazgatóját a Heves Megyei Europe Direct Pont munkatársai látták vendégül a Megyeházán. Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke gratulált a győztes csapat tagjainak, köszöntőjében kiemelte a Kovászna és Heves közötti tíz éves, aktív testvérmegyei kapcsolatot. Az elnök szavai szerint a Europe Direct iroda működtetését a megyei önkormányzat az ilyen szemléletformáló és kapcsolatteremtő tevékenysége miatt is kifejezetten fontosnak tartja. Arra biztatta a fiatal vendégeket, hogy kapcsolatukat a könyvekkel és a könyvtárakkal a jövőben tartsák szorosan és ragadjanak meg minden lehetőséget, mellyel lexikális tudásukat gyarapíthatják.

A huszonnégy fős kovásznai delegáció a fogadást követően megtekintette a megyei közigazgatási szakkönyvtárat. Kétnapos egri programjuk során meglátogatják a Bródy Sándor Könyvtárat, az egri várat és a termálfürdőt is.

2012.04.18., Forrás: hevesmegye.hu, Fotók: Nemes Róbert

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*