2022 July 06, Wednesday
Főoldal  //  Európai Információs Pont  //  Idén is pályázhatnak a fenntartható fejlesztés témájával foglalkozó újságírók
10
Feb 2020
PDF
Print
E-mail

Az Európai Bizottság idén is pályázatot hirdet a Lorenzo Natali-médiadíj elnyerésére, mely a fenntartható fejlesztés témájában kiemelkedően magas színvonalú tudósításokat készítő újságírókat jutalmazza. A ma meghirdetett 2020. évi díjpályázatra március 15-ig lehet elektronikus, nyomtatásban megjelentetett és audiovizuális alkotásokkal jelentkezni.


Pályázni olyan beszámolókkal lehet, melyek a fenntartható fejlesztés terén folytatott állhatatos küzdelmet és a nemzetközi partnerségek területén kimagasló teljesítményt felmutató embereket állítják reflektorfénybe, többek között a következő témák kapcsán: a szegénység és az egyenlőtlenségek felszámolása; emberi jogok; demokrácia; ifjúságügy; nemek közötti egyenlőség; környezetvédelem és az éghajlatváltozás elleni küzdelem; egészségügy; technológia és digitalizáció.

A Bizottság a médiadíjat az alábbi három kategóriában ítéli oda:

• Fődíj: ebben a kategóriában azok a tudósítók pályázhatnak, akiknek beszámolóját az EU partnerországaiban székhellyel rendelkező médiaorgánumok valamelyike jelentette meg.

• Európa-díj: ebben a kategóriában azok az újságírók indulhatnak, akiknek tudósítását az Európai Unió területén működő médiaorgánumok valamelyike tette közzé.

• Legjobb Feltörekvő Újságíró díj: ez a kategória azoknak a 30 év alatti újságíróknak a munkáját hivatott elismerni, akiknek tudósítását az Európai Unióban vagy a partnerországokban működő sajtóorgánumok valamelyike hozta le.

A pályázok elbírálását elismert újságírókból és fejlesztési szakemberekből álló nemzetközi zsűri végzi. Az egyes kategóriák győztesei 10 000 euró összegű pénzjutalomban részesülnek. A Legjobb Feltörekvő Újságíró díj nyertese ezenfelül lehetőséget kap arra, hogy a Lorenzo Natali-díj médiapartnereinek egyikénél szakmai tapasztalatot szerezzen. A győztesek a Brüsszelben június 9–10-én megrendezésre kerülő 2020. évi Európai Fejlesztési Napok rendezvénysorozata keretében vehetik majd át a nekik odaítélt díjat.

 2020. február 10.

Forrás: Európai Bizottság Magyarországi Képviselete

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*