28
May 2013
PDF
Print
E-mail

A Kiváló Minőségű Sertéshús (KMS) védjegy grafikájának a fogalomhoz kapcsolódó szellemiséget (természetes alapanyagokon történő tartást) kell megtestesítenie, és szimbolizálnia kell annak jellemzőit. A Vidékfejlesztési Minisztérium által kiírt grafikai pályázat benyújtására 2013. június 30-ig van lehetőség.

 

A KMS tanúsító védjegy célja, hogy kiemelje, megkülönböztesse és vonzóvá tegye mind a termelő, mind pedig a fogyasztó számára a GMO mentes, szemes gabona alapú, az Európai Unió által engedélyezett takarmány- összetevőkön nevelkedett sertések tartását, illetve a belőlük előállított termékek fogyasztását. A védjegy egyben üzenetet is közvetít a fogyasztók felé bel- és külföldön egyaránt.

A Kiváló Minőségű Sertéshús megjelölés olyan értéket jelöl, amely magában foglalja azon kiemelt minőségi és tartási elvárásokat egészen a feldolgozásig, mely alapján a tartás-feldolgozás ciklus bármely szakasza nyomon követhetően és dokumentálhatóan bizonyítja a KMS előírásban foglalt minőséget jellemző tulajdonságával, egyediségével, különlegességével.

Mint ismert, a kormány a sertéságazat helyzetét javító intézkedési terv megvalósítására 2,6 milliárd forint többletforrást biztosít az idén. A VM a sertéságazat helyzetét javító stratégiai intézkedések előirányzat 2013. évi felhasználása a KMS tanúsító védjegy grafikájának kidolgozását a végrehajtás szükséges feladatául határozza meg.

A KMS védjegy használati jog elnyerését a minőségi sertéshús alapanyagát előállító sertéstartók, a levágását biztosító vágóhidak, az alapanyagot feldolgozó, daraboló és készítménygyártó üzemek valamint a megkülönböztetett termékeket forgalmazó kereskedések tulajdonosai (birtokosai) kezdeményezhetik a tárcánál.

A védjegy grafikai kidolgozására a pályázati felhívás és a pályázati nyilatkozat letölthető innen.

2013. május 28.

Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*