Heves megye egyik legmeghatározóbb gasztronómiai jellemzője a bor. Két történelmi borvidék található megyénkben, a Gyöngyös központú Mátraaljai valamint az Egri borvidék. E két város "A szőlő és a bor városa" elnevezés büszke tulajdonosa, s számos világhírű borász otthona. A világhírű borok mellé természetesen a magyar konyha legfinomabb és legismertebb specialitásait kóstolhatjuk Heves megye éttermeiben, hangulatos vendéglőiben. Eger környékén az egries húsleves, az egri gömbpalacsinta, a tárkányi sós-túrós rétes, a Mátrában a palóc konyha hagyományos ételei, a bükki vadételek, a Tisza mentén a tiszai halászlé, Szilvásváradon a pisztráng és a szarvasgomba nyújtanak felejthetetlen ízélményeket.
Az idei évben első alkalommal június 27-én rendezik meg hagyományteremtő céllal országszerte a Magyar bor és pezsgő napját, a rendezvénysorozat Magyarország 22 borvidékén, egy időben zajlik majd - jelentette be Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.
Egy uniós pályázat támogatásával ismét keresi a legkiválóbb hazai úti célokat a Magyar Turizmus Zrt. Idén a helyi gasztronómiára helyezik a hangsúly.
Negyvenöt hazai pincészet és borászat 110 bora vett részt a Magyar Tudományos Akadémia által idén 6. alkalommal meghirdetett bormustrán, közülük hét viselheti egy éven keresztül "Az MTA Bora" címet.
A 2012-es indulás óta évente duplázódott a Legszebb konyhakertek programban részvevő települések száma, idén eddig 180 önkormányzat csatlakozott, a jelentkezési határidő március 20-án jár le.
A jövőben fellebbezni lehet majd a bioélelmiszerek kifogásolt minősítése ellen, az élelmiszerlánc felügyeleti szerv pedig az üzemi konyhákat is vizsgálja – egyebek között ezt tartalmazza az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló törvény módosítási javaslata.
A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.