Gasztronómia

Heves megye egyik legmeghatározóbb gasztronómiai jellemzője a bor. Két történelmi borvidék található megyénkben, a Gyöngyös központú Mátraaljai valamint az Egri borvidék. E két város "A szőlő és a bor városa" elnevezés büszke tulajdonosa, s számos világhírű borász otthona. A világhírű borok mellé természetesen a magyar konyha legfinomabb és legismertebb specialitásait kóstolhatjuk Heves megye éttermeiben, hangulatos vendéglőiben. Eger környékén az egries húsleves, az egri gömbpalacsinta, a tárkányi sós-túrós rétes, a Mátrában a palóc konyha hagyományos ételei, a bükki vadételek, a Tisza mentén a tiszai halászlé, Szilvásváradon a pisztráng és a szarvasgomba nyújtanak felejthetetlen ízélményeket.



26
Aug 2014
PDF
Print
E-mail

A szerencsi csokoládéval bővülhet a hungarikumok listája, a tradicionális termék hamarosan felkerülhet rá - mondta Fazekas Sándor, a szerencsi Bonbon Kft. új üzemcsarnokának avatásán, szombaton.

 
25
Aug 2014
PDF
Print
E-mail

A magyar pékek legfontosabb ünnepén kóstolhatta meg a nagyközönség először Magyarország kenyerét, amely idén a Kurdi Family Pék Kft. „Várkapitány kenyere” lett. A Magyar Pékszövetség Szent István napi, budapesti sajtótájékoztatóján egy olyan internetes keresőportál elkészítését is beharangozták, amely tartalmazza az összes Magyar Pékség védjeggyel rendelkező pékség adatait.

 
10
Jul 2014
PDF
Print
E-mail

Több mint százféle egri bort lehet kóstolni a ma délután kezdődő Egri Bikavér Ünnepen. A négynapos eseményen az egri bikavérek és az egri csillagok mellett a helyi termelők rozé borai is helyet kapnak az Érsekkertben.

 
19
May 2014
PDF
Print
E-mail

Hungarikum lett a magyar akácfa és a magyar akácméz – a Hungarikum Bizottság döntését Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter jelentette be a testület kihelyezett ülését követő sajtótájékoztatón, Szarvason. Ezt követően a tárcavezető, Babák Mihály Szarvas polgármestere és a bizottság tagjai elültettek egy nemesített gömbakácot a több mint kétszáz éves Tessedik fa közelében.

 
13
Mar 2014
PDF
Print
E-mail

Nyárra lezárulhatnak a szakmai egyeztetések, és ezt követően enyhülhetnek a falusi szállásadók által előállított és kínált termékekre, a vendégasztalokra vonatkozó higiéniai előírások - mondta Szalay-Zala Andrea, a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének (Fatosz) főtitkára hétfőn az MTI-nek. A témáról a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) budapesti székházában rendeztek konferenciát.

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 5 of 10

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*