Heves megye egyik legmeghatározóbb gasztronómiai jellemzője a bor. Két történelmi borvidék található megyénkben, a Gyöngyös központú Mátraaljai valamint az Egri borvidék. E két város "A szőlő és a bor városa" elnevezés büszke tulajdonosa, s számos világhírű borász otthona. A világhírű borok mellé természetesen a magyar konyha legfinomabb és legismertebb specialitásait kóstolhatjuk Heves megye éttermeiben, hangulatos vendéglőiben. Eger környékén az egries húsleves, az egri gömbpalacsinta, a tárkányi sós-túrós rétes, a Mátrában a palóc konyha hagyományos ételei, a bükki vadételek, a Tisza mentén a tiszai halászlé, Szilvásváradon a pisztráng és a szarvasgomba nyújtanak felejthetetlen ízélményeket.
Kihirdették annak az ötven borásznak a névsorát, akik maguk közül választják meg áprilisban a Borászok Borásza díjra legérdemesebb személyt.
Nemzeti Parki Védjegyet kapott a gyöngyösi Szabó Méhészet tavaszi és nyári vegyes virágméze. A Bükki Nemzeti Park azoknak a termékeknek adta meg az eredetvédelmet fémjelző elismerést, amelyeket természetvédelmi területen állítottak elő.
A csabai kolbásszal, a hízott libából előállított termékekkel, a tokaji aszúval és a Béres-cseppel bővítette a Hungarikumok Gyűjteményét a Hungarikum Bizottság. A testület kiválasztotta a hungarikum tanúsító védjegy nyertes grafikai pályázatát is.
Összesen 103 hegybíró vette át megbízólevelét és munkaszerződését a Hegyközségek Nemzeti Tanácsától hétfőn Gárdonyban, a XX. országos hegybírói tanfolyamon.
Az idén is megrendezik június 15. és szeptember 8. között a borvidéki települések versenyét, a Koccintást – jelentették be a szervezők szerdán Budapesten.
A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.