Heves megye egyik legmeghatározóbb gasztronómiai jellemzője a bor. Két történelmi borvidék található megyénkben, a Gyöngyös központú Mátraaljai valamint az Egri borvidék. E két város "A szőlő és a bor városa" elnevezés büszke tulajdonosa, s számos világhírű borász otthona. A világhírű borok mellé természetesen a magyar konyha legfinomabb és legismertebb specialitásait kóstolhatjuk Heves megye éttermeiben, hangulatos vendéglőiben. Eger környékén az egries húsleves, az egri gömbpalacsinta, a tárkányi sós-túrós rétes, a Mátrában a palóc konyha hagyományos ételei, a bükki vadételek, a Tisza mentén a tiszai halászlé, Szilvásváradon a pisztráng és a szarvasgomba nyújtanak felejthetetlen ízélményeket.
Agrár-vezértermékké és világmárkává válhat a magyar pálinka a következő tíz évben, az ehhez szükséges feltételeket most mérik fel a szakértők - közölte V. Németh Zsolt csütörtökön Budapesten, egy szakmai tanácskozáson.
Eger ismét bizonyított a legrangosabb nemzetközi borversenyen. Az egri pincészeteknek igazi éremesőben volt részük Bordeaux-ban: 4 aranyat, 5 ezüstöt és 9 bronzérmet szereztek.
A Nemzeti Bormarketing Program keretében elkészült a magyar borok egységes megjelenésének keretet biztosító új arculat, melynek használatát a Magyar Turizmus Zrt. a magyar borok népszerűsítésére ingyenesen biztosítja.
A Vidékfejlesztési Minisztérium reagálva a Greenpeace Magyarország Egyesület megkeresésére közleményben is megerősíti, hogy hazánkban a méhészet kiemelten fontos gazdasági tevékenység a méztermelés agrárgazdasági jelentősége miatt is.
Uniós támogatással bővíti gyártókapacitását a csokoládéfigurák készítésével és kereskedelmével foglalkozó, gyöngyösi telephelyű Tarcha World Kft. A beruházást az Európai Unió 86,3 millió forinttal támogatta a GOP-2.1.1-11/B-2012-0149 számú pályázat alapján.
A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.