Heves megye egyik legmeghatározóbb gasztronómiai jellemzője a bor. Két történelmi borvidék található megyénkben, a Gyöngyös központú Mátraaljai valamint az Egri borvidék. E két város "A szőlő és a bor városa" elnevezés büszke tulajdonosa, s számos világhírű borász otthona. A világhírű borok mellé természetesen a magyar konyha legfinomabb és legismertebb specialitásait kóstolhatjuk Heves megye éttermeiben, hangulatos vendéglőiben. Eger környékén az egries húsleves, az egri gömbpalacsinta, a tárkányi sós-túrós rétes, a Mátrában a palóc konyha hagyományos ételei, a bükki vadételek, a Tisza mentén a tiszai halászlé, Szilvásváradon a pisztráng és a szarvasgomba nyújtanak felejthetetlen ízélményeket.
39 bor, 14 légitársaság, 4 kategória, 5 díj – ezek az idei, immár második alkalommal megrendezett Égi Borospincék 2012 verseny fő számai. A Business Traveller Hungary - brit anyalapja, a Business Traveller UK által már évek óta sikerrel zajló, Cellars in the Sky rendezvény „kistestvérét” – tavaly hirdette meg először, a magyar piacra szabva.
Hongkong nyitott kapukkal várja a magyar borászokat és borexportőröket.Hongkong 2008-ban minden borvámot eltörölt, és 2011-re teljes borimportja több mint 500 százalékkal 903 millió euróra nőtt, ez jó lehetőség a magyar borászok számára is termékeik értékesítésére Ivan K. B. Lee, Hongkong berlini Gazdasági és Kereskedelmi Irodájának (HKETO Berlin) igazgatója szerint.
A Hajdúdorogi Görög Katolikus Egyházmegye 100 éves fenállásának ünnepléséhez centenáriumi bornak választották a Napbor Egri Csillagot és az Áldás Egri bikavért.
A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.