Heves megye egyik legmeghatározóbb gasztronómiai jellemzője a bor. Két történelmi borvidék található megyénkben, a Gyöngyös központú Mátraaljai valamint az Egri borvidék. E két város "A szőlő és a bor városa" elnevezés büszke tulajdonosa, s számos világhírű borász otthona. A világhírű borok mellé természetesen a magyar konyha legfinomabb és legismertebb specialitásait kóstolhatjuk Heves megye éttermeiben, hangulatos vendéglőiben. Eger környékén az egries húsleves, az egri gömbpalacsinta, a tárkányi sós-túrós rétes, a Mátrában a palóc konyha hagyományos ételei, a bükki vadételek, a Tisza mentén a tiszai halászlé, Szilvásváradon a pisztráng és a szarvasgomba nyújtanak felejthetetlen ízélményeket.
Az éttermi regisztráció február 9-én, 18 órakor zárul, így vélhetően még ennél is több étterem közül választhatnak a vendégek a 11. Torkos Csütörtökön, február 11-én. A jelentkező vendéglátóhelyek listáján számos díjnyertes étterem is szerepel.
A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa 2015. december 8-án új elnököt választott Légli Ottó személyében.
A Magyar Bor Akadémia idén 25. alkalommal adja át hazánk legrégebbi és legrangosabb borszakmai elismerését. Számtalan borász, szakmabeli, étteremvezető, sommelier és chef küldte el jelölését.
Emlékezetes évjárat lehet a 2015-ös mennyiségi és minőségi szempontból is a borászok szerint - tájékoztatott a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke. A balatonboglári szőlővidéken a tavalyinál 50 százalékkal nagyobbnak ígérkezik a termés, a somlóin akár háromszoros is lehet, de kimagasló eredményekre számítanak Eger környékén is - mondta Tornai Tamás.
Szó Gellért salgótarjáni cukrász alkotása, a Pannonhalmi sárgabarack pálinkás karamell torta nyerte el idén a Magyarország Tortája címet. A magyar sárgabarack, a mandula, a csokoládé és a karamell kombinációja harmonikus és egyedi ízkombinációt alkot.
A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.