2024 April 17, Wednesday
Főoldal  //  Gyöngyös  //  Európa-nap Gyöngyösön
09
May 2014
PDF
Print
E-mail

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája és a magyarországi Europe Direct irodák az Európa-nap alkalmából az ország 19 pontján, egész napos programokkal várják a családokat május 1. és május 16. között.

 

Az Európa-napot, mint az európai béke és egység napját mind a 28 EU-tagállamban megünneplik. Robert Schuman, francia külügyminiszter 1950. május 9-én Párizsban új politikai és gazdasági együttműködést vázolt fel Európa számára, amely elképzelhetetlenné teszi a kontinens országai közötti háborút. Ez a javaslat volt a mai Európai Unió megszületéséhez vezető egyik legjelentősebb lépés.

2014-ben az európai történelem több fontos fordulópontjáról is megemlékezünk. Elsősorban a tíz, 2004-ben csatlakozott ország, köztük Magyarország uniós csatlakozásának tízéves évfordulójáról, valamint a berlini fal leomlásának 25. és az I. világháború kitörésének 100. évfordulójáról. A megemlékezés lehetőséget ad arra is, hogy tágabb perspektívába helyezzük a történelmi eseményeket, ami elgondolkodásra ösztönözhet Európa jövőjéről és ennek kapcsán az EU nyújtotta lehetőségekről, jogokról is.

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája a minden megyében megtalálható Europe Direct (ED) tájékoztató irodákkal közösen országszerte Európa-napokat szervez. Május 8-án, a gyöngyösi Barátok terén várták az érdeklődőket a szervezők. A gyermek- és családi programok mellett a Heves megyei Europe Direct iroda munkatársai adtak tájékoztatást az EU-val kapcsolatos kérdésekben, oktatásról, munkavállalásról, utazásról, az európai alapértékekről, a közelgő európai parlamenti választásról. A programot idén is kvízekkel, logikai játékokkal színesítették.

 

2014. május 9.

 

 

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*