2024 March 29, Friday
Főoldal  //  Gyöngyös  //  Mátra Pont lesz a Nádasfedelesben
08
Oct 2014
PDF
Print
E-mail

Mátra Pont néven éled újjá a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola nádfedelesként ismert épülete. A pályázati forrásból megvalósuló beruházás egyedülálló módon gyűjtötte össze a környék szálláshelykínálatát, helyi termékeit és hagyományőrző csoportjait. A létesítménnyel, amely 70 település számára nyújt bemutatkozási lehetőséget, a Mátra turisztikai vonzerejét szeretnék növelni.

 

A nádfedeles épület újrahasznosítása egy szlovák-magyar nemzetközi projekt keretében valósul meg. Az egykor tanszékeknek, borkóstolóknak, szakmai konferenciáknak helyet adó létesítmény a jövőben turisztikai célokat szolgál. A gyöngyösi főiskola egy szlovákiai és 2 magyar turisztikai egyesülettel közösen vesz részt a projektben, melynek fő célja, a turisztikai vonzerő erősítése, a helyi termékek piacra juttatása.

- A Mátra térségében a turizmus kiemelt ágazat, sok embert foglalkoztat,sok jövedelmet termel a térségnek, a Mátra térségben nagyon sok vidéki vonatkozású termék, szolgáltatás létezik, aminek nem nagyon van lehetősége, hogy piacra jusson, mi szeretnénk ezt segíteni azzal, hogy mi helyet biztosítunk a vidéken alkotó embereknek, akik valamilyen szolgáltatást, terméket, szeretnének a turisztikai piacra juttatni - mondta el Dr. Tomor Tamás projektvezető.

A megújult épületegyüttesben kialakított kiállítótér, kisbolt, információs tér, borbemutató tér bemutatkozási lehetőséget biztosít képzőművészek, termelők, hagyományőrzők, csoportok számára.

Az elmúlt 2 év alatt a főiskola egy kutató munka során összegyűjtötte a Mátra térségében, Heves és Nógrád megye több mint 70 településén élő kézművesek, hagyományőrzők csoportját, akik termékeiket eddig valamilyen ok miatt, nem tudták a piacra eljuttatni- tette hozzá Tomor Tamás.

A beruházás során felújították a pincét is és gyógynövénykertet alakítottak ki pihenő parkkal. A projekt összköltségvetése 1,8 millió euró, a főiskola által megvalósított beruházás 1,2 millió euró forrásból valósult meg. A projektvezető hangsúlyozta, hogy a tervezést, a kivitelezést helyi szakemberek végezték, ami lendületet adhat a helyi vállalkozásoknak is. A létesítmény a tervek szerint október végén nyitja kapuit a gazdák, a vásárlók és a nagyközönség előtt.

2014. október 8.

Forrás: Gyöngyösi Újság, XV. évfolyam, 8. szám. 2014 október

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*