2024 March 28, Thursday
Főoldal  //  Gyöngyöshalász  //  Megkezdte a technikusok képzését az Apollo Tyres
03
Jul 2015
PDF
Print
E-mail

A Gyöngyöshalász mellett gumigyárat építő Apollo Tyres szerdán megkezdte 70 frissen végzett technikus elméleti képzését Gyöngyösön, amit ősszel egy tízhetes gyakorlat követ majd a cég indiai és hollandiai gyárában - tájékoztatta az Apollo Tyres az MTI-t.

 

Közleményük szerint az Apollo Tyres magyar üzemének első technikus munkatársai a képzés végén abroncsgyártó OKJ-s végzettséget szerezhetnek. A tréning célja, hogy a technikusok magabiztos szaktudással indíthassák majd el Európa egyik legmodernebb, korszerű technológiával felszerelt üzemében a gépeket.
A közleményben Bányai Tibor, az Apollo Tyres Hungary HR igazgatója kifejtette, hogy a cég számos középiskolát felkeresett Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest megyében, és többkörös felvételi folyamat után választották ki a végzős diákokat, akikkel az év elején ösztöndíjszerződést kötöttek.

"Nyáron Gyöngyösön folyik majd a képzés, ahol az első technikusaink az elméleti felkészítés mellett angol nyelvoktatást és teljes ellátást is kapnak, majd októbertől a chennai és enschedei gyárainkban szerezhetik meg a piacon ma igen értékes gyakorlati tudásukat" - tette hozzá.

A cég szeptemberben további száz érettségizett, műszaki beállítottságú munkatársat vesz majd fel, ugyanakkor folyamatosan várja villamos-, gépész-, mechatronikai és anyagmérnök végzettségű szakemberek jelentkezését is - írták közleményükben.

Felidézték azt is: az Apollo 2013-ban elnyerte az Év Gumiabroncs-gyártója és az Év Munkáltatója, 2014-ben pedig a Globális Fenntarthatósági Díjat. Ugyanebben az évben a legjobb munkahelynek választották az ázsiai autóalkatrész-gyártó szektorban.

Korábban elhangzott: a mintegy 146 milliárd forintos zöldmezős beruházással épülő gyöngyöshalászi gyár évente 5,5 millió személyautó- és kisteherjármű-, valamint 675 ezer darab tehergépjármű-abroncsot fog előállítani. A 2017-ben induló gumigyár a tervek szerint 975 új munkahelyet teremt.

Forrás: MTI

2015. július 3.

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*