2024 April 16, Tuesday
Főoldal  //  Hatvan  //  Speciális fúró a precíz műtétekhez Hatvanban
08
Sep 2015
PDF
Print
E-mail

Egy Colibri fúróval gazdagodott a hatvani Albert Schweitzer Kórház a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft-nek köszönhetően. Az elsősorban kézsebészeti műtéteknél alkalmazásra kerülő eszköz ünnepélyes átadása a traumatológia műtőjének épületszárnyában volt.

Dr. Zsiga Marcell, a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. ügyvezetője hangsúlyozta, hogy cégük társadalmi szerepvállalásának jelentőségét az is jól mutatja, hogy az elmúlt évben több mint 200 millió forintot fordítottak hasonló célokra.

 

A különleges sebészeti eszköz csaknem négymillió forintba került, és precíziós műtéteknél is alkalmazható. – Ezzel a műszerrel rendkívül pontosan lehet dolgozni. Nem mindegy, hogy a csontok, hogy forrnak össze, ezzel a fúróval pedig precízen lehet összeilleszteni azokat – tájékoztatott Dr. Valló János osztályvezető főorvos.

Három évvel ezelőtt már adományozott a kórháznak a Szerencsejáték kft., akkor egy inkubátort vásároltak a csecsemő- és gyermekgyógyászati osztálynak. Ennek köszönhetően tudtuk kihelyezni a régi inkubátorunkat a csecsemőmentő inkubátorházba, ami mint tudjuk már három baba életét mentette meg – mondta Dr. Stankovics Éva, a kórház főigazgatója.

Szabó Zsolt államtitkár kiemelte, hogy a hatvani kórház fejlesztése nem áll meg. – A hatvani kórház fejlesztése azért fontos, mert így nem kell messzire utaznia az itt élőknek az orvosi ellátásért, és ha baj van, közel van a segítség. A következő projekt a diagnosztikai eszközök beszerzése lesz – fogalmazott az államtitkár. Az új műszernek köszönhetően még magasabb színvonalon zajlik majd a kórházban a betegellátás.

 

2015. szeptember 8.

www.hevesmegye.hu

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*