18
Jun 2012
PDF
Print
E-mail

bélkő ipari parkA Bükk hegység lábánál, egy védett természeti környezet közvetlen szomszédságában működik a 74 Ha területű Bélapátfalvai Ipari Park, melyet a Bélkő hegyről elnevezett társaság a BÉLKŐ Nonprofit Területfejlesztési Kft. üzemeltet.

Az egykori cementgyári terület 2001-ben nyerte el az Ipari Park címet. A rekultivációs ipari park kedvező ár-érték arányú bérleti és eladási áraival, széles körű szolgáltatásaival áll a vállalkozások rendelkezésére. Az ipari park ma a kistérség gazdasági központja. Az ipari parkba az országos hálózathoz kapcsolódó külön iparvágány vezet, így más ipari parkokhoz képest nagy előnye, a környezetkímélő és gazdaságos vasúti szállítás lehetősége.

Az Ipari Parkban közművesített zöld- és barna mezős területek állnak rendelkezésre, amelyek kedvező feltételek mellett bérelhetők vagy vásárolhatók.

A Bélkő Nonprofit Területfejlesztési Közhasznú Kft. befektetési és támogatási szabályzata tartalmazza a betelepülő vállalkozások számára nyújtandó támogatások és kedvezmények módját és mértékét.

A munkahelyteremtés a népességmegtartás fő eszköze, ezért a Bélkő Kft. tevékenységének egyik fő célkitűzése, a betelepült vállalkozások segítségével minél több munkahely teremtése. Mivel a térség egyik fő vonzerejét az egyedülálló természeti értékek jelentik, fontos feladatunknak tartjuk a rövid- és hosszú távon jelentkező gazdasági problémák, fenntartható, környezetbarát módon történő kezelését. A betelepülő cégekkel szemben követelmény hogy tevékenységük a természeti értékek megóvása és környezettudatos gondolkodásmóddal összhangban legyen.

A már betelepült kis- és középvállalkozások 5 és 50 fő közötti létszámot foglalkoztatnak. Profiljukat tekintve főként a fa-, fém, textil- és élelmiszer feldolgozás jellemző az itt tevékenykedő cégekre, de különböző raktározási, logisztikai feladatok ellátására is kiválóan alkalmas lehet a terület.

INFRASTRUKTÚRA

• Az Ipari Park saját iparvágány rendszerrel (5 sínpálya) rendelkezik, amely révén közvetlen összeköttetésben van az országos vasúti pályarendszerrel. Az M3-as autópálya és a Füzesabonyi közlekedési csomópont szintén közvetlen összeköttetésben van a Bélapátfalvai Ipari Parkkal, amely környezetkímélő, gazdaságos áruszállítást tesz lehetővé.

• Több 4 és 10 m közötti belmagasságú ingatlant találunk,

így a belső terekben kisgépekkel is lehetőség nyílik a belső anyagmozgatásra.

• Az Ipari Park területén található létesítmények majd mindegyike saját pincével rendelkezik, amely az épület alaprajzával azonos méretű.

• Itt található Magyarország egyik legnagyobb (2007-2009) 12.000 m2 nagyságú sík tárolója.

• A BIP egy kiépített vízvezetékrendszeren keresztül közvetlen összeköttetésben áll a Lázbérci víztárolóval, így ipari mennyiségű, de ivóvíz minőségű víz áll a betelepülő vállalkozások rendelkezésre.

• A BIP közvetlen összeköttetésben áll a Mátrai Hőerőművel egy 120 kV nagyfeszültségű elektromos vezetékhálózat révén. A vezeték jelenleg is élő feszültség alatt van. A vezetékrendszer alkalmas arra, hogy egy létesítendő hőerőmű által termelt áramot az országos hálózatba visszatáplálja.

• Az épületek zömét a teljes ipari park alatt végighúzódó 2 m x 2.5 m méretű kábelalagút köti össze, mely a műszaki, technológiai infrastruktúra földalatti vezetésére biztosít lehetőséget.

• Az Ipari Park belső úthálózata kiváló minőségű, jól kiépített.

EGYÉB ELŐNYÖK

• Független ingatlanforgalmi szakértők egyértelmű véleménye szerint, hosszú távon ingatlan piaci kereslet élénkülés és forgalmi értéknövekedés várható.

• Turisztikai szempontból frekventált Szilvásvárad és a Szalajka völgy (2011-ben Magyarország legkedveltebb kiránduló helye cím birtokosai) 6 km-en belüli közelsége.

Betelepült cégek egyebek mellett: Algo Textil Kft., Bélapátfalva Város Önkormányzata, Berecz Trans Kft., Fish & Food Kft., Gabona-Bip Kft., HESI Sütőipari Vállalat Bélapátfalvai Üzem, Multech Kft., Primervill Kft., Tetőcentrum 95 Kft., Munkaügyi Központ

További információ: www.belko.hu

 

 

 

 

 

 

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*