2023 June 04, Sunday
Főoldal  //  Területfejlesztés  //  Konzultációs fórumok  //  Ülésezett a Regionális Területfejlesztési Konzultációs Fórum
05
Feb 2012
PDF
Print
E-mail

Heves megye első alkalommal adott otthont az újonnan alakult Regionális Területfejlesztési Konzultációs Fórumnak.Az egri Megyeházán tartott ülésen született döntés szerint az első félévben dr. Mengyi Roland Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlési elnök, míg a második félévben Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke tölti be a fórum elnöki tisztségét.

Ismeretes: a területfejlesztésről és területrendezésről szóló törvény január elsejétől hatályos módosítása alapján megszűntek a Regionális Fejlesztési Tanácsok, feladataik és döntési jogköreik pedig az illetékességi területükön működő megyei önkormányzatokhoz kerültek. Az Észak-magyarországi Regionális Területfejlesztési Konzultációs Fórum a megyehatárokon túlmutató, regionális területfejlesztési kérdésekben foglalt álláspontok egységesítésére jött létre. A döntéshozó testület tagja a három érintett megye, Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád, valamint Heves közgyűléseinek elnöke.

Az ülésen döntés született a testület szervezeti és működési szabályzatáról, valamint egyeztettek a 2012-es feladatterv előkészítéséről. A három megyei elnök, Becsó Zsolt (Nógrád megye), dr. Mengyi Roland és Szabó Róbert az elnöki tisztség betöltésének menetrendjén túl arról ugyancsak megállapodott, hogy az elnökséggel együtt a munkaszervezeti feladatok is változnak, mindig az érintett megyei önkormányzat látja el a kapcsolódó koordinációs és adminisztratív teendőket.

Szabó Róbert elmondta, hogy a régióban számos olyan fejlesztéspolitikai terület létezik, amely mind szakmai, mind földrajzi értelemben átnyúlik a megyehatárokon. Cél a három megyei önkormányzat területfejlesztési irányelveinek egységesítését és a források megszerzését szolgáló közös érdekérvényesítés.

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*