11
Jun 2014
PDF
Print
E-mail

A Múzeumok Éjszakáját idén Budapesten tizenkettedik, vidéken pedig tizedik alkalommal szervezi meg az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága. 2014. június 21-én este 6 és hajnali 2 óra között Magyarország több mint 300 múzeuma és kiállítóhelye csaknem 4000 programmal várja az érdeklődőket.

 

„A vidéki kulturális intézményrendszer átalakításának egyik legfontosabb célja volt, hogy erősítse a helyi kötődéseket, a lokális értékek megőrzését. Ebben a folyamatban különleges jelentősége van az olyan rendezvényeknek, mint a Múzeumok Éjszakája, amely 2014-ben hangsúlyozottan is lehetőséget teremt arra, hogy településeink múzeumai mintegy hálózati központként működjenek, programjaikkal az együttműködés legkülönbözőbb formáinak adjanak teret” – mondta a rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón Hammerstein Judit, az EMMI kultúráért felelős helyettes államtitkára.

Idén – az eddigi aktív részvételre és a regionális szinten megvalósuló turisztikai fejlesztésekre való tekintettel – Debrecen, Kecskemét, Szolnok, Kaposvár-Szenna, Pécs, Hatvan-Gyöngyös, Sopron, Miskolc valamint Sárospatak-Sátoraljaújhely kiemelt helyszínként kapcsolódik be a programsorozatba. A régióban megrendezendő programok népszerűsítésében szakmai partnerként a Magyar Turizmus Zrt. is együttműködik a vidéki kiállítóhelyekkel: a Múzeumok Éjszakájára eső hosszú hétvégére a szálláshelyek kedvezményes csomagajánlatokkal várják a kulturális programok iránt érdeklődő, az ország többi részéből érkező turistákat.

A MÁV-START 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít a Budapestre, Szolnokra, Pécsre, Kecskemétre, Debrecenbe, Hatvanba, Miskolcra, Szegedre és Nagykanizsára a rendezvényre vonattal utazók számára.

A részletes programok a Múzeumok Éjszakája weboldalán olvashatók.

 

2014. június 11.

Forrás: EMMI Kultúráért Felelős Államtitkárság

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*