23
Apr 2015
PDF
Print
E-mail

A magyarság ezeréves történelmét bemutató computer-animációs rövidfilm született a Greenzero Kft. műhelyében, melynek előzetese a YouTube-on is megtekinthető, akár 4K-3D verzióban is, maga a rövidfilm pedig hamarosan Eger várában tekinthető meg. A csúcstechnikával készült 3D-s alkotás történelmünk meghatározó eseményeit mutatja be a honfoglalástól napjainkig.

Mindez az Avatar 2 technológiájával: 3D-ben, 4K (UHD) felbontásában és 60 Fps (60 képkocka/másodperc) képfrissítéssel.

 

A rövidfilmet a 3Dpast.com megbízásából készítette el a Greenzero alkotógárdája, amely az első magyar 3D-animációs filmet, az Egon és Döncit is jegyzi. A cég nem csupán lépést tart egy rendkívül dinamikusan fejlődő iparágban, de saját innovációs potenciálját kiaknázva igyekszik maga is úttörővé válni egyes területeken. A Greenzero a filmhez több saját kutatásfejlesztési eredményét is sikerrel alkalmazta, köztük egy több mint 40 kamerából álló, emberi arcok pontos 3D-s képmását létrehozó, speciális térbeli szkennert.

A 15 perces filmben elénk tárul többek között István megkeresztelése, a tatárjárás, a nándorfehérvári diadal, Mátyás királlyá koronázása, a reformkor, a múlt század eleji Budapest, de a két világháború is. A virtuális időutazás helyszínei között szerepel például a kora középkori Buda és Visegrád vára, a Székesfehérvári bazilika, Mátyás király könyvtára, a mohácsi csata, a szécsényi országgyűlés sátortábora, vagy az 56-os események Budapestje is.

A film az egri várban 2015. május 1-jétől kerül bemutatásra, ahol 4K-3D felbontásban elevenedik meg a Magyar Történelem.

Külön érdekesség az előzetesben hallható Szózat feldolgozás, mely az Ethnofil zenekar munkája.

2015. április 23.

Forrás: www.turizmusonline.hu

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*