29
Sep 2015
PDF
Print
E-mail

2015. szeptember 23-án átadták a 2015. évi Magyar Kézműves Remek Díjakat, ahol három Heves megyei kézműves is díjazásban részesült. Az MKIK által meghirdetett „Magyar Kézműves Remek” pályázat ünnepélyes díjátadó rendezvényére idén a Magyar Turizmus Zrt. támogatásával az OMÉK keretén belül került sor.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara pályázatára 110 pályamunka érkezett be, amelyből a szakmai zsűri 43 pályamunkának ítélte oda a díjat. Ebből hét munkát annak magas színvonala alapján külön is méltattak. Heves megyéből 9 pályamunka került beküldésre, melynek eredményeként

Magyar Kézműves Remek Díjat kapott:

Erdélyi Boglárka, textiljáték készítő fakanálbábok pályamunkájáért

Tóth Lóránt, fafaragó fajátékaiért

Horváth Tiborné, bőrdíszműves népi iparművész szőrbetétes garnitúrájáért

A díjazottakon kívül kiállításra került:

Csizmadia Katalin fazekas sütőedények munkája

Varró Gabi selyemfestő pillangóvariácók alkotása és

Torba Ildikó szűrrátétkészítő szűrrátétes kollekciója.

Az ünnepélyes díjátadáson a rendezvény fővédnöke Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter volt, aki a díjátadáson kiemelte a valódi értéket képviselő kézműipari munkát, melyben együtt él a hagyományőrzés és az új alkotás, így előállítva a piacképes termékeket, amely a gazdasági fejlődéshez is hozzájárul.

Dr. Parragh László az MKIK elnöke elmondta, hogy immáron 13. alkalommal kerül megrendezésre a hagyományőrző vállalkozói kultúra, a kézműves szakma elismerését szolgáló ünnepség. Beszédében kitért arra, hogy egyre növekszik a kereslet a minőségi, speciálisan magyar és művészi termékek iránt, és azok színvonala is emelkedik, továbbá reményét fejezte ki, hogy a magyar kézműves társadalom a hagyományőrzés feladatát a jövőben is el tudja látni, a művekből rendezett kiállítás mindennek a tanúbizonysága.

Az MKIK 2002-ben indította útjára a Magyar Kézműves Remek pályázatot. A kézműves szakma teljes körét átfogó pályázati lehetőség értékét a szakmai elismeréssel való díjazás adja meg, marketing-, illetve megjelenési lehetőséget nyújtva. A díjak száma nem korlátozott, a pályázók teljesítménye számít, eszerint szinte egyedülálló elismerésről van szó. A cím elnyeréséhez követelmény a termékek eredetisége, nemzeti kultúrát őrző, egyedi értéket képviselő hagyományhűsége, a kivitelezés kiváló minősége és turisztikai hasznosíthatósága.

A Magyar Kézműves Remek címet nyert pályázók díjnyertes munkái az OMÉK teljes ideje alatt szeptember 27-ig láthatók a Hungexpo „A” pavilon 204/a standján.

További információ: Pintérné Dobó Tünde, gazdaságfejlesztési főmunkatárs. Telefon: (36) 416-660/205-ös mellék, e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

2015. szeptember 29.

Forrás: www.hkik.hu

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*