28
Feb 2013
PDF
Print
E-mail

Horváth László szavai szerint a megyei védelmi igazgatás „agya” az a vezetési pont, amelyet szerdán sajtótájékoztató keretében adtak át Egerben, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Klapka úti épületében.

 

A Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, aki egyben a Heves Megyei Védelmi Bizottság elnöke is, elmondta: a modern számítástechnikai eszközökkel, szoftverekkel felszerelt központ a veszélyhelyzetek gyors, szakszerű kezelését segíti. A védelmi igazgatás rendszere az idei év elején, a járások létrejöttével megváltozott. Immár a járások a helyi védelmi igazgatás központjai, a járási hivatalvezetők a helyi védelmi igazgatás irányítói, felkészítésük jelenleg is zajlik. A megyeihez hasonló vezetési pontok rövidesen járási szinten is megkezdik a működésüket. Horváth László hangsúlyozta: nagyon fontos, hogy összehangolt legyen a katasztrófavédelem, a rendőrség, a tűzoltóság és a mentők kommunikációja. Hamarosan a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságon működő bevetési ponthoz is csatlakozik majd egy védelmi munkaállomás, kiegészítve a meglévő döntéstámogató rendszert.

Csontos Ambrus mérnök tűzoltó dandártábornok, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója megköszönte, hogy a kormányhivatal segítséget nyújtott a munkába állított számítógépek beszerzéséhez. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy „élesben” soha nem lesz szükség a működtetésükre.

2013. február 27. Forrás:Heves Megyei Kormányhivatal

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*