16
May 2013
PDF
Print
E-mail

A Nemzeti Parki Termék védjegyhasználati jogának megszerzésére pályázhatnak a termelők az ország több nemzeti parkja, közöttük a Büki Nemzeti Park (BNP) által megjelentetett pályázati felhívások alapján – tájékoztatta a BNP médiareferense szerdán az MTI-t.

 

A Vidékfejlesztési Minisztérium a természetvédelmi oltalom alatt álló területeken működő helyi vállalkozások, gazdálkodók, támogatása, termékeik megbecsülésének növelése, piaci lehetőségeinek bővítése érdekében kezdeményezte a Nemzeti Parki Termék védjegy létrehozását - közölte Kangúr Tibor.

A védjegy bevezetésétől a környezettudatosság növelését, a térségi, természetvédelmi és gazdasági együttműködés erősítését várja a szaktárca, a védjegyrendszer működtetésében kulcsszerepet játszó nemzeti park igazgatóságokkal együtt - tette hozzá.

Tájékoztatása szerint a Bükki Nemzeti Park egyelőre két termékre hirdette meg védjegy-kérelmezési felhívását: a nemzeti park területén készülő, helyben termelt, helyi feldolgozású tejtermékekre, valamint füstölt sebes pisztrángra.

A védjegyhasználati kérelmek elbírálására, a benyújtott termékek értékelésére Nemzeti Parki Tanúsítványi Bizottságot hoztak létre, amelyben a BNP vezetője mellett gasztronómus, vendéglátós és agrárszakemberek kaptak helyet.

A második félévben tervezik a termékkör kibővítését, egyebek között lekvárra, mézre és feldolgozott gyümölcstermékekre. Ezekre újabb pályázatot fognak hirdetni.

2013. május 16. Forrás: www.turizmus.com

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*