22
Feb 2013
PDF
Print
E-mail

Rendben lezajlottak  Heves megyében az agrárkamarai választások. Negyvenöt küldöttre adhatták le voksukat a névjegyzékben szereplő tagok, vagyis azok a gazdák, akik november 30-ig bejelentkeztek az agrárkamarai nyilvántartásba, és megfizették az 5000 forintos regisztrációs díjat. Azok, akik a regisztráción technikai okok miatt nem feleltek meg-  fellebbezés után- pótszavazáson vehettek részt

Folyamatosan érkeztek a pótlólag regisztrált kamarai tagok a Heves Megyei Agrárkamara Sas úti székházába. Ma 105 ember kapott lehetőséget arra, hogy részt vegyen a pótszavazáson.  Voksaik alapján dől el, kik képviselhetik a mezőgazdaságban dolgozókat a következő időszakban. Virág János és családja szántóföldi növények termesztésével foglalkozik. Úgy látja: az új köztestület hatékonyabban képviseli majd a gazdálkodók érdekeit.

Ismert : az új Magyar Agrár-, Élelmiszer-gazdasági és Vidékfejlesztési Kamarának a törvény szerint legkésőbb március 31-éig kell megalakulnia. Küldötteit, testületeit és tisztségviselőit 5 évre választják. 19 megyében 1230 kamarai küldöttet, Heves megyében 45 főt választanak meg. A voksolás listás rendszerű, azaz a megyei küldöttjelölteket tartalmazó listákra, nem  személyekre  lehetett szavazni.

A választások után a megyékben  március 9-én tartják majd meg a megyei alakuló küldöttgyűléseket, ahol megválasztják az országos kamarai küldötteket és a megyei kamarai tisztségviselőket, köztük az elnököt és a négy alelnököt. Az új agrárkamara országos alakuló küldöttgyűlése  március 28-án lesz, ahol az alapszabály elfogadásával és az országos tisztségviselők megválasztásával jogilag is létrejön az új kamara.

2013. február 22. Forrás:TV Eger

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*