11
Dec 2015
PDF
Print
E-mail

A Robert Bosch Automative Steering Kft. 36 milliárd összértékű beruházásának harmadik fejlesztési projektje zárult hétfőn, Makláron. Az eseményen köszöntőt mondott Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is.

Makláron tavaly adták át a ZF Lenksysteme, mostanra Robert Bosch Automative Steering Kft. elektromos kormányműveket gyártó üzemét, melynek harmadik fejlesztési projektje a héten zárult, melyben fejlesztették a gyártási technológiát és komponensgyártó berendezésekkel bővítettél a gyártási kapacitást. A beruházások összértéke 36 milliárd forint, melyből 2 milliárd forintot az Európai Unió és 700 millió forintot a magyar állam finanszírozott. Ezzel 130 új munkahely jött létre.

 

Javier González Pareja a magyarországi Bosch-csoport vezetője elmondta, büszke arra, hogy növelni tudják az országban a cégcsoport jelenlétét, hiszen Németország után Magyarország a legmeghatározóbb a vállalat fejlődésében. Maklárnak is nagy szerepet szánnak, az itt készülő elektromos kormányművek úttörői a jövő közlekedésének megoldásaiban, az önjáró autók tekintetében. Kiemelte a szakképzett és tapasztalt munkavállalók jelenlétét, akiknek a munkájára támaszkodhat a Bosch. Köszönetet mondott a magyar kormánynak, amely megteremtette a gazdasági hátteret a beruházáshoz és kifejezte együttműködési szándékát a továbbiakban is.

Éles a verseny a világban a nagy befektetésekért, ezért is nagy jelentőségű a Bosch elkötelezettsége hazánk iránt – mondta Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Kiemelte továbbá, milyen fontosak a külföldi beruházások hazánk gazdasági növekedésében, a munkahelyteremtésben és az ország pénzügyi helyzetének stabilitásában. Országunk gazdasága számára jelentősek az autógyárak, valamint az autóipari beszállítók, a Németországgal kialakított sikeres kapcsolat, és a német befektetők tőkéje. „ A Bosch folyamatosan bizalmat szavaz Magyarországnak, hozzájárul az ország versenyképességéhez, a Bosch-csoport hazánk legnagyobb külföldi munkáltatója” – fogalmazott a miniszter, majd megemlítette, hogy a Bosch-csoport további beruházásokat tervez az országba.

2015. december 11.

Forrás: www.hkik.hu

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*