01
Dec 2016
PDF
Print
E-mail

11 aranyérem, 20 ezüstérem, 9 bronzérem, és 8-8 darab 4-5-6. helyezés a felmenő rendszerű diákolimpiai döntőkön – Heves megye diákjai ezzel az eredménnyel zárták a 2015/2016-os tanévet. A tanulókat és felkészítő tanáraikat szerdán az Eszterházy Károly Egyetem dísztermében köszöntötték.


Bíró Csaba, a Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület elnöke elmondta: idén már 6. alkalommal köszöntik a megye kiválóságait. Az elmúlt tanévben 10 Heves megyei település 21 közoktatási intézménye ért el diákolimpiai döntőkben 1-6. helyezést.

Horváth László országgyűlési képviselő köszöntőjében úgy fogalmazott: manapság egyre több a híres ember, de kevés köztük a példakép. Egy sportoló esetében, ha a híresség kézen fogva jár a teljesítmény tiszteletével, igazi példaképről beszélhetünk. A feladat pedig, ami ezzel jár, felelősségteljes, nehéz, de szép. Mint mondta, a világ nem tesz minket jobbá, de mi jobbá tehetjük a világot a személyes példamutatással. Ehhez kívánt sok erőt, alázatot, szerénységet és kitartást.

Az ünnepségen Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke is gratulált a diákoknak. Mint mondta: nagy öröm számára, hogy a Heves megyei sportrendezvényeken évről évre egyre több csillogó szemű gyermeket lát. Hozzátette: a tehetség fontos, de önmagában kevés. A sportsikerek kulcsa a kitartásban, az alázatban, s a szorgalomban rejlik. Beszédében köszönetet mondott a diákok felkészítő tanárainak áldozatos munkájáért, valamint a szülők támogatásáért, akik ugyan a háttérben, de erős bástyaként állnak gyermekeik sikere mögött.

A díjátadón dr. Liptai Kálmán, az Eszterházy Károly Egyetem rektora is köszöntötte a kiválóságokat, majd Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke méltatta a Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület munkáját.

Az eseményen átadták a Heves Megye Diáksportjáért kitüntetést is.


2016. december 1.

www.hevesmegye.hu

Fotó: Gál Gábor


 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*