15
Jan 2015
PDF
Print
E-mail

Egerben zajlott szerdán a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2015. évi gazdasági évnyitója. A rendezvényen az idei kamarai díjak és Korrekt Partner Védjegyek átadására is sor került.

 

Az idei gazdasági évnyitó kulcskérdése a képzésben rejlő lehetőségek voltak. Ennek szellemében fejtette ki nyitó gondolatai Dr. Bánhidy Péter a HKIK elnöke. Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke reményét fejezte ki a válságból való kilábalásról és a gyors gazdasági növekedésről. Elmondta, folytatni kell a hazai szerkezeti átalakításokat, de számolni kell a külső veszélyekkel is. Kifejtette, a kamara fontos dolgokban tudott hatni a kormányra, többek között a cafeteria adóterheinek csökkentésével, az e- pénztárgépekkel, az e-útdíjjal és a felnőttképzéssel kapcsolatban is.

Dr. Pajtók Gábor Heves megyei kormánymegbízott a közigazgatás átalakításáról és az állam versenyképességéről beszélt.

A meghívott előadók között szerepelt Dr. Liptai Kálmán, az Eszterházy Károly Főiskola rektora is. Előadásában hangsúlyozta a duális képzés fontosságát, az oktatás versenyképességét és a vállalkozói szférával való együttműködés szükségszerűségét. A rektor úr elmondta, hogy a kutatás-fejlesztés területén élen jár az EKF, de sajnos a fiatal kutatók anyagi megbecsülése jócskán elmarad a teljesítményüktől. A probléma megoldásához a gazdaság szereplőinak a támogatására számítanak. Már folyik az együttműködés a ZF-fel, valamint az egri és a tokaji borvidék vállalkozóival is- emelte ki Dr. Liptai Kálmán.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, mint Heves megye gazdasági önkormányzata a gazdaság egészét, ill. szakágainak fejlődését szolgáló kiemelkedő teljesítmény-, valamint az egyes gazdálkodó szervezetek által elért eredmények elismerésére kitüntető díjakat alapított, melyek átadására a gazdasági évnyitó végén került sor.

A HKIK Elnöksége

Heves Megye Gazdaságáért Díjat adományoz a ZF Lenksysteme Hungária Kft.-nek.

A díjat átvette: Matthias Augenstein

ZF Lenksysteme Hungária Kft.

A cég megyei gazdasági erejét, exportteljesítményét nagy mértékben meghatározó beruházásáért, a Makláron végrehajtott gyárépítésért, a fejlesztéshez kapcsolódó várható közel 1500 fős foglalkoztatás bővítéséért.

A HKIK Elnöksége

Heves Megye Gazdaságáért Díjat adományoz az Egri Ipari Park Kft.-nek.

A díjat átvette: Szabó Csaba

Egri Ipari Park Kft.

Az Egri Ipari Park Kft. gazdaságfejlesztő tevékenységével az egri ipari park létrehozásával infrastrukturális fejlesztésével nagy mértékben hozzájárul a megyeszékhely gazdasági teljesítményének erősödéséhez, az által hogy lehetőséget teremtett meghatározó léptékű vállalkozások telephelyének létrejöttéhez.

A HKIK Elnöksége

Heves Megyei Innovatőre Díjat adományoz a Johnson Electric Kft-nek.

A díjat átvette: Juhász Róbert ügyvezető igazgató

Johnson Electric Kft. – Hatvan

Járműipari területen Hatvan városában kifejtett innovációs tevékenységéért, a közeljövőben megvalósuló nagy léptékű mérnökközpont kialakításáért, több mint 70 fős fejlesztőmérnökhöz kapcsolódó foglalkoztatás bővítésért.

A HKIK Elnöksége

Heves Megyei Innovatőre Díjat adományoz a MadEng Kft. részére.

A díjat átvette: Madák László ügyvezető

Madák László – MadEng Kft.

Vállalkozóként közel három évtizedes, az innováció területén végzett kiemelkedő munkájáért, a megye vállalkozói igényeit kielégítő számos prototípus és célgép tervezéséért és megvalósításáért.

A HKIK Elnöksége

Heves Megyei Innovatőre Díjat adományoz az Ador Mozaik Kft-nek.

A díjat átvette: Sándor László ügyvezető

Több évtizede kiemelkedő újító, feltaláló tevékenységet végez, munkáját több szabadalom és kiállításokon történő elismerés is fémjelzi

A HKIK Elnöksége

Kamarai Munkáért Díjat adományoz Mata Pál üvegcsiszoló részére

Közel két évtizedes kamarai együttműködéséért, egy különleges kézműipari ágazat fennmaradásának és fejlesztésének érdekében végzett munkájáért.

A HKIK Elnöksége

Kamarai Munkáért Díjat adományoz Tóth Gabriella a HKIK Gyöngyösi Képviseletének vezetője részére.

A kamara munkaszervezetének tagjaként elsősorban Gyöngyös és térsége gazdasági életének fejlesztéséért végzett operatív munkájáért.

A HKIK Elnöksége

Heves Megyei Szakképzési Díjat adományoz Rozmán Éva, az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakközépiskola igazgatója részére.

A közgazdasági szakképzés megerősítéséért, az intézmény és a foglalkoztatásban érintett vállalatok közötti kapcsolatok elmélyítéséért, a közigazgatási képzéshez kapcsolódó nemzetközi „pilot” projektek magas színvonalú megvalósításáért.

Heves Megyei Szakképzési Díjat adományoz Posta-Somodi Katalin, a HESI Sütőipari Kft. gazdasági és koordinációs igazgatója részére.

A HESI Kft-nél végzett nagy létszámú tanulószerződéses gyakorlati képzés működtetéséért, a jogszabályi környezetnek megfelelő koordinatív tevékenységéért.

A HKIK Elnöksége

Heves Megyei Szakképzési Díjat adományoz Egyed István, a Mátrai Erőmű Zrt. villanyszerelő és elektrotechnikai szakoktatójának.

Erősáramú villamos szakoktatóként 25 éve végzett kiemelkedő munkájáért, villamos műszaki, és villanyszerelő mester képző tevékenységéért.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a 2011-es évben hozta létre a Korrekt Partner Védjegyét a tisztességes kereskedői és szolgáltatói magatartás elismeréseként, melyet létrehozása óta 173 vállalkozás 212 kereskedő, illetve szolgáltató egység vehetett át. Az idei gazdasági évnyitón újabb 19 vállalkozás részére, 21 védjegy került átadásra.

A díjakat átadta: Kósa László a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara általános alelnöke és Rimár Zoltán a HKIK Etikai Bizottságának, egyben a Védjegyeket bíráló bizottság elnöke.

• Artpalace cég képviseletében Major György

• Genatíve képviseletében Ing. Vojtech Dúl,

• Medialnet cég képviseletében Kiss Gábor.

• divum & terra Bt. képviselőjét, Harcsa Gergely

• OK-TA-60 Kft. Hajdú Attila

• Zöldfa 2000 Bt. Spmpetrian Viorica,

• Unix-Ker Kft. Nagy Szabolcs,

• Pecunia 2000 Kkt. és Kommon Kft. nevében Lokodi András

• az Öko-Park Hungary Kft. nevében Zsirai László

• a Szaktudás Kiadó Ház Zrt. képviseletében Farkas Tamás

• az SLV Metál Kft. képviseletében Szabó László

2015. január 15.

Forrás: www.hkik.hu

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*